Lasse (Lars Törnqvist) on juuri päässyt autolla perille Le Mansiin pyörän ja kamojen kanssa. Itse starttaan tiimin kanssa huomenna kello 06.00 lentämällä kohti pelipaikkaa. Jännittää kyllä pirusti jo nyt, mutta tulossa on järjettömän hieno reissu. Tiedossa on jo tapaaminen MotoGP-kuskien kanssa yhteiskuvaa varten, ja pääsen tapaamaan myös Aki Ajon. Aina kun suljen silmäni, niin käyn mielessäni kisalähtöä läpi, eli tuleva kisa on koko ajan pinnalla ja ajatuksissa ekana. Sitä miettii ajolinjoja ja sitä, ettei mokaa niin ison porukan edessä tai jos mokaa, niin toivottavasti sitten edes näyttävästi, Ulla Kulju kommentoi tutulla humoristisella tyylillään.

– Pääsimme Lassen kanssa harjoittelemaan starttia viime viikolla Alastaron radalle. Viimeisimmän tiedon mukaan lähtö suoritetaan itselleni totutusta poiketen, niin sanotulla Le Mans / endurance-lähtönä, eli poikittain radan reunasta. Normaalisti saa aloittaa ihan normistartin gridistä, eli nokka suoraan menosuuntaan. Le Mans endurance-startissa ollaan vähän sivuttain (noin 45 asteen kulmassa) menosuuntaan nähden, mikä tuo starttiin oman mausteensa.

Tuskin se sen kummempi startti on kuin muutkaan, mutta tottakai sekin mietityttää, kun muutenkin jännittää. Muutoin startit onnistuvat ihan jees! Vähän lisäpainetta tuo se, että meidän kisamme näytetään suorana, kuten normaalitkin GP-kisat. Itse lajille sillä on iso merkitys. Saadaan se virallinen vammaisurhelulajin leima ratamoottoripyöräilyllekin.

– Kaiken kaikkiaan pyörä tuntuu hyvältä ja eritoten ajaminen on ollut kivaa koko kevään, joten edessä on takuulla hieno kisaviikonloppu, kertoo Ulla Kulju maanantai-iltana valmistautuessaan tulevaan kisamatkaan.

Motouutiset.fi ja varmasti koko ratamoottoripyöräilyä seuraava Suomen kansa on hengessä mukana kannustamassa Ulla Kuljua tässä historiallisessa kisassa.

Aiheesta aiemmin: Ulla Kulju valmiina tulevaan MM-taistoon: Säädöt saatiin kohdilleen Le Mansissa