Vierailtavien maiden liput.

Vierailtavien maiden liput.

Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Luxemburg, Ranska, Sveitsi, Liechtenstein, Itävalta ja lopulta Italia. Siinä luettelo maista, jotka Valerio Boni vieraili vuoden pisimpänä, eli varsinaisena juhannuspäivänä 21.6., tehden samalla uuden maailmanennätyksen 24 tunnin aikana vierailluissa maissa.

Matkavälineenä miehellä oli normaali tuotantopyörä, MV Agusta Turismo Veloce Lusso SCS.

Matka alkoi Malmöstä huoltoasemalta klo 17:38 tankkauksella. Siitä ajo Tanskaan sillan yli ja sitten kovaa ajoa etelään. Ajon tavoitteena oli myös saavuttaa IBA:n Rautaperseajo Saddle Sore 2000K, eli 2000 km 24 tunnissa

Ylitys!

Ylitys!

.

Sääolosuhteet vaihtuivat moneen kertaan matkan aikana. Ruotsin epätavallisen lämpimien olojen jälkeen Oresundin sillalla miestä tervehti mukavan vilpoisa tuulenhenki. Hienoa auringonlaskua Saksan rajalla seurasi kova öinen sade. Aurinko palasi näkyviin vasta keskipäivällä, jolloin sitten kelikin lämpeni.

Valerio Boni.

Valerio Boni.

Toisaalta ennätyksen saavuttamiseen tarvittava keskinopeus ei ollut korkea, toisalta tietyöt, liikenne ja nopeusrajoitukset eivät jättäneet paljoa ylimääräistä aikaa. Ensimmäisen viiden tunnin aikana mies eteni hienosti noin 100 km/h keskinopeudella ja oli aikataulussa.

Maisemaa.

Maisemaa.

Mutta vara-aika hupeni, ja yhtään ylimääräistä aikaa lepoa varten ei ollut tarjolla. Odottamaton tapaus Hollannissa monimutkaisti asiaa, kun suunniteltu reitti olikin tukittu, ja kiertotie lyhensi reittiä muutamalla kilometrillä. Lisäksi Boni joutui hidastamaan vauhtiaan, mikä hankaloitti ennätyksentavoittelua.

Reissumiehen ateria.

Reissumiehen ateria. Täysin ruokaympyrän mukainen?

Totuuden hetki Schirannassa: virallinen mitattu matka oli 2003 kilometriä. Tavoite saavutettu ja maailmanennätyskin tehty! 

Aiheesta aiemmin:

Et usko, miten monessa maassa MV Agustan kuski aikoo vierailla 24 tunnissa

Edit 4.7. klo 11:20: korjattu Saddle Score 2000 Saddle Sore 2000K:ksi. Sekä Score Soreksi.

Tankata piti Veloce Lussoakin.

Tankata piti Veloce Lussoakin.

Ajamassa.

Ajamassa.

Maisemaa.

Maisemaa.

Ruksatut liput.

Ruksatut liput.

Mies maalissa!

Mies maalissa!