Valerio Bonin kulkuneuvona on MV Agusta Turisme Veloce Lusso SCS vm 2021, ja jos kaikki sujuu, kuten tavoitellaan, 24 tunnin matkalle tulee mittaa reilut 2000 kilometriä.

Ajo toteutetaan liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia noudattaen kesäpäivänseisauksen aikaan eli kesäkuun 21. päivänä, jolloin päivä on pisimmillään.

Valerio Boni.

Valerio Boni.

Boni starttaa matkaan Malmöstä Ruotsista ja päätyy aikanaan MV Agustan päämajaan Shirannaan Italiaan. Samalla hän tekee uuden ennätyksen vuorokaudessa vierailtujen maiden suhteen: 11. Vierailukohteina ovat Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Luxemburg, Ranska, Sveitsi, Itävalta, Liechtenstein sekä tietenkin Italia.

Valerio Boni on 62-vuotias italialainen moottoripyöräjournalisti ja on osallistunut mm. Afrikassa järjestettyihin erämaa-ajoihin. Hän voitti 125-kuutoisella Cagivalla Marokon ja Egyptin rallit. Hänellä on myös intohimo pitkiin ajoihin, ympäri vuorokauden kestäviin haasteisiin. Viime kuussa hän pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan pisimmällä ajetulla matkalla minibikellä 24 tunnissa.

MV Agusta nimesi Bonin yrityksen “TVEE'ksi”, Turismo Veloce Europe Enduranceksi.

Bonin ennätysyritykset eivät pääty tähän, vaan hän yrittää samalla ajolla saavuttaa SaddleSore 1600K ja SaddleSore 2000K sertifikaatit IBA:lta,  Iron Butt Associationilta eli Rautaperseiden yhdistykseltä.

Karttatavoite Ruotsista Italiaan.

Karttatavoite Ruotsista Italiaan.