Motouutiset seuraa Lapin miehen, seikkailumotoristi Marko Willigin, ja hänen kumppaneidensa moottoripyörämatkaa Pohjoisesta Suomesta Islantiin ja takaisin. Lähtö matkaan tapahtui 30.7. ja paluu on aikataulun mukaan 24.8.

Marko maanantaiaamuna pakkaamassa Gessua.

Marko maanantaiaamuna pakkaamassa Gessua.

Maanantai

– Nautimme superhyvän aamiaisen Öxl Guesthousessa. Jos vietät yösi siellä, niin kannattaa ehdottomasti ottaa aamupala, Marko Willig totesi.

Tankkaustauko Anarstapissa.

Tankkaustauko Anarstapissa.

Päivän reitti kulki (sinun on helppo seurata sitä Markon Polarstep-reittisivustolta) Anarstapin kautta Búðardaluriin, siitä Westfjordsiin ja lopulta yöpymispaikkaan Patreksfjorduriin. Lämpötila oli suotuista, 16 -20 plusasteen välillä.

Miehet poikkesivat myös drive-in-tulivuorella, josta heräsi kyllä myös pieni huumorin höystämä epäilys siitä, että kyseessä onkin vanha soranottokuoppa, jota kaupitellaan hyväuskoisille turisteille sammuneena tulivuorena...

Vuono Anarstapissa.

Vuono Anarstapissa.

– Pisin päivämatka tähän asti ja joillekin jopa 120 km pitempi, kun tuli pieni väärinymmärrys majoituksen osoitteesta. Ensin ajeltiin Snaefellsjökul-jäätikön ja vuoren yli kauheassa sumussa ja sitten lähinnä rannikkoa seuraillen kohti Länsivuonoja.

Mukava soratie rannikolla.

Mukava soratie rannikolla.

Matkalla tuli jo välillä hienoja soratiepätkiä, maisema on todella jylhää norjalaistyylistä vuonomaisemaa. Alueella ei näy niin hirveästi turisteja, mutta vähäisetkin majoitukset ovat kiven alla. Yleinen hinta kahden hengen huoneelta on 29 000 Islannin kruunua, eli noin 200 euroa. Makuupussimajoitus maksaa puolestaan noin 7000 Isk. Huomenna olemme menossa Islannin läntisimpään pisteeseen Hvallaturiin, jossa Matti jo pyörähtikin illan päälle, Marko kertoi.

Lounastauolla.

Lounastauolla.

Päivämatka suurimmalla osalla noin 480 km, ja joillekin jopa 580 km.

– Nyt kaikki on hyvin, ja susitiimi on koossa taas, Marko totesi päivän päätteeksi.

Seuraamme matkaa, pysy mukana. Markon Santarent-yrityksen kotisivulle pääset tästä ja matkaa voi myös seurata Markon tilillä Polarsteps-sovelluksessa täällä. Siellä on tarjolla mm. videoita ja lisää kuvia matkasta.

Aiheesta aiemmin:

Lapin mies matkalla Islannissa moottoripyörällä, osa 5: Fagradalsfjall-tulivuori valloitettuna

Lapin mies matkalla Islannissa 4: Jäävuorisafarilta Heklalle, kylpemään kuumalle joelle ja lopulta Reykjavikiin

Lapin mies matkalla Islannissa moottoripyörällä, osa 3: Vatnajökullin jäätikkö ja lampaita sekä tietysti sadetta

Lapin mies matkalla Islantiin moottoripyörällä, osa 2: Lübeckistä koronatestin kautta Hirtshalsin satamaan – ja kauemmas

Lapin mies matkalla Islantiin moottoripyörällä, osa 1: matka alkoi moottoripyörän vaihto-operaatiolla 700 kilometrin ajon jälkeen

Westfjords.

Westfjords, Länsivuonot.

Patreksfjordur.

Patreksfjordur.

Majapaikka Patreksfjordurissa.

Majapaikka Patreksfjordurissa.

Näköala majapaikasta merelle.

Näköala majapaikasta merelle.