- Tänä vuonna näyttely on suurempi kuin koskaan ja esillä on uusia moottoripyöriä, kovatasoinen rakennettujen moottoripyörien osasto ja ainutlaatuinen vanhojen kilpapyörien osasto TT-Starat. Staroja ovat myös näiden pyörien kuljettajat, joihin voit tutustua osastolla. Paikalla ovat mm. maailmalla menestyneet Teuvo Länsivuori, Pentti Korhonen ja monta muuta kuskia, joilla riittää tarinoita kerrottavaksi, kertoo Jyväskylän Moottoriklubi ry:n puheenjohtaja Jari Kielinen.

– Rakennetut moottoripyörät ja niiden omistajat kilpailevat useassa sarjassa ja tuomaristo arvioi sarjojen parhaat. Yleisö voi äänestää suosikkipyöränsä kaikkien pyörien joukosta.

– Näyttelyyn on ilmoitettu paljon yksityishenkilöiden pyöriä ja niistä on tulossa näyttävä kokoelma. Nuoret ovat olleet hienosti runsaslukuisena ilmoittautumassa ja jouduimme jopa rajoittamaan supermotojen ilmoittautumisia, koska koko halli uhkasi täyttyä niistä. On tulossa näyttävä kattaus monenlaisia pyöriä, Kielinen iloitsee.

Pyörien ilmoittautuminen päättyy 5.4.

Kauppiaat tuovat paikalle uusimpia ajovarusteita ja tarvikkeita, joiden kauppa käy näyttelyssä vilkkaana. Myyjien joukossa on Suomen kaikkien aikojen kuuluisin stunt-kuski Arto ”Artsi” Nyqvist, joka myy osastollaan nimikkopuukenkiään. Puukenkien syttymispiste on Artsin mukaan 220 km/h, mutta monella ei taida riittää kantti sitä testata.

Uutuutena on tänä vuonna varustekirppis, jonne yksityishenkilöt voivat tuoda ajovarusteita ja matkailuun liittyviä tarvikkeita myytäväksi. Kirppispaikka ei maksa mitään ja myydyistä tavaroista menee 15 % myyntipalkkio.

Näyttelyssä on päivittäin useita ajonäytöksiä ulkona, jossa etevät stunt-kuskit esittelevät taitojaan.

MP-näyttely on auki lauantaina 9.4. kello 9-17 ja sunnuntaina 10.4. kello 10-16. Pääsyliput ovat 15 euroa ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi vanhempien seurassa. Nuoria kannustetaan lähtemään liikkeelle antamalla mopo- ja piikkikorttilaisille alennus ja he saavat pääsylipun 10 euron hintaan.

Jyväskylän / Keski-Suomen mp-näyttelyn tarjontaan voit tutustua sen omilla sivuilla täällä

Aiheesta aiemmin:

Moottoripyörät pärisevät Keski-Suomen museon näyttelyssä pitkin kevättä