Museon uudistus on osa koko Mandellon tehdasalueen uudistustyötä. Tavoitteena on, että koko tehdasalue muodostaa yleisölle avoimen vierailukohteen. 

Museo tarjoaa Guzzi-faneille täysin uudistetun vierailukokemuksen. Pyöräkokoelma on jaettu kolmeen pääteemaan: tuotantomallit, kisamallit ja sotilaalliseen käyttöön suunnitellut mallit. Osastojen sisäisesti näyttely etenee ajallisessa järjestyksessä. 

Moto Guzzi museo Mandelle del Lariossa.

Moto Guzzi museo Mandelle del Lariossa.

Kaikkiaan näytteillä on 160 pyörämallia, jotka on huolellisesti ja tarkasti restauroitu. Valtaosan arvokkaasta renovointityöstä on tehnyt Guzzin oma henkilökunta.

Näytteillä on harvinaisia ja kiinnostavia malleja 1919 GP:stä lähtien; se valmistettiin itseasiassa ennen kuin Moto Guzzi oli edes perustettu, aina uusimpiin pyöriin, kute V85TT:hen. Vierailijalle on luvassa on kerran elämässä -tyyppinen historiallinen elämys.

Näyttelyn uusin osa esittelee vuodesta 2000 tähän päivään mennessä valmistettuja malleja, kuten California 1400:n ja Stelvio 1200:n.

Ensimmäisessä kerroksessa esiteltävästä 1919 G.P. -prototyypistä kehitettiin ensimmäinen massatuotettu "Normale"-malli 1921. Toisessa kerroksessa on uuden vuosituhannen pyöriä sekä sotakäyttöön suunniteltuja malleja. Sen jälkeen kierros jatkuu ensi kerroksen toiselle alueelle, joka pitää sisällään kaikki kisapyörät. Mukaan lukien legendaarisen "Otto Cilindri" -mallin. Sillä pyörällä ajettiin Moto Guzzille 14 maailmanmestaruutta.

Oma alueensa on omistettu suurelle Guzzi-kuskille Omobono Tennille, joka voitti Tourist Trophyn 1937. Kolmannella uudella alueella erikoisempia ajoneuvoja kuten 3X3 “Mulo Meccanico”, vuosimallin 1960 työkone, jossa on kolmipyöräohjaus sekä Trialce-sivuvaunu vuodelta 1940.

Moto Guzzi museo Mandelle del Lariossa.

Moto Guzzi museo Mandelle del Lariossa.

Pääsy museoon on ilmaista ja oikea reitti kulkee kuuluisan punaisen portin kautta osoitteessa Via Parodi 63 Mandello del Lariossa maanantaista perjantaihin. Maanantaista torstaihin museo on auki klo 14.30 - 16.30, ja vierailut pitää varata etukäteen. Perjantaisin ja lauantaisin museo on avoin 10:00 - 18:00 välisen ajan ja opastettuja kierroksia on etukäteen varattavissa.

Aiheesta lisää Moto Guzzin sivuilla