Suomalaiset juovat noin kymmenen kiloa kahvia vuodessa, eli noin 1 100 kupillista henkeä kohden. Vaikka vaaleapaahtoinen kahvi on edelleen suosituinta, niin kahvi- ja kahvilakulttuurikehityksen myötä yhä useampi haluaa kahviltaan enemmän makua. Huoltoasemaverkosto yrittää vastata kuluttajien mieltymykseen tarjoamalla tummapaahtoista vaihtoehtoa, mutta valitettavan usein huoltsikoilla joutuu pettymään, kun huomaa ostaneensa kupillisen tummaksi värjättyä lämmintä vettä, jota ei hyvällä tahdollakaan voi kahviksi sanoa, eli nyt luvassa oli kunnon kahvia. Mistä idea tienvarsi kahvilakojun perustamiseen?

Roope Laukkanen toteutti ideansa tienvarsikahvilasta.

Roope Laukkanen toteutti ideansa tienvarsikahvilasta.

– Opin juomaan kahvia vasta noin viisi vuotta sitten. Meillä on kesäkahvila Ruurikkalassa ja olin pystynyt välttämään, että olisin itse joutunut tekemään siellä töitä. Mutta koronakesänä päädyin sinne, kun ei ollut työntekijöitä. Opettelin käyttämään kahvikoneita. Itse en juo kahvia kahvin takia, vaan se on minulle nautinto. Siinä työtä tehdessä mietin, että kun en ole ikinä elämäni aikana pysähtynyt yhdellekään huoltoasemalle kahville, että liikkuukohan tien päällä muitakin, jotka mieluummin ostaisivat oikealla koneella tehtyä kahvia? Lisäksi mietin, olisiko se mahdollista toteuttaa täysin ekologisesti, kertoi kahvilan pitäjä Roope Laukkanen.

Tuumasta toimeen

– Siitä ajatus sitten lähti, ja kun ei muka ollut muutakaan tekemistä, niin aloin toteuttamaan sitä. Viime kesä oli ensimmäinen toimintavuosi, jolloin koitettiin pelkästään erilaisilla kahvituotteilla. Tänä kesänä otettiin 3 Kaveria -jäätelöpuikot mukaan valikoimiin. Heillä on vegaanituotteet ja hyvät jäätelöt. Eli periaatteessa myydään kahvia ja jäätelöä ja vähän keksejä. Kesällä on tarkoitus viettää lettupäiviä ja järjestää sellaisia teemajuttuja tähän tienvarteen.

Hinnasto on selkeästi esillä.

Hinnasto on selkeästi esillä.

Entä se ekologisuus?

– Tässä ei ole lainkaan verkkovirtaa, vaan kaikki toimii nestekaasulla ja aurinkopaneelilla.

Aukioloajat?

– Olemme auki päivittäin klo 11.00 - 18.00 kesä- ja heinäkuun. Elokuussa katsotaan, jos asiakkaita riittää, niin pidetään sitten auki mutta riippuu siitä, miten virtaa riittää.

espresso.stop löytyy instagramista.

espresso.stop löytyy instagramista.

Osoite?

– Tällä ei ole tarkkaa osoitetta, mutta tämä on Evijärvellä, valtatie 63:lla. Kauhavalta noin 45 kilometriä Kaustisille päin ja vastaavasti Kaustisilta noin 27 kilometriä Kauhavalle päin. Tuossa vieressä on Väijoen ylittävä silta. Instagramista espresso.stop löytyy tarkka kartta ja -koordinaatit 63.364765,23.518120 sekä tarjoukset kera menyyn, kertoi vielä Roope Laukkanen.

Kyseisille koordinaateille Google Maps antaa myös osoitteen: Kaustisentie 277, Evijärvi (toim.huom.)

Tilasimme kupilliset kahvia ja kyllä vain, saimme oikeaa, kunnollista kahvia. Ajokelit alkavat olla kohdillaan. Jos tuolla päin sattuu ajelemaan ja haluaa kunnon kahvia,  niin voimme suositella pysähdystä espresso.stop:lla. 

Aiheesta aikaisemmin: 

Garage Café on mukava motoristikahvila Sastamalassa: tarjolla tuoretta kahvia ja hienoa tunnelmaa

Grilli-Kahvila Katrilli: taukopaikalta on kaunis näköala Saimaalle

Kahvila Poutapäivä on nimensä veroinen jäätelokahvila Lapualla

Konstan Kuppila: Kesäkuussa avattu kahvila komealla reitillä Kärkistensalmensillan kupeessa

Harianna: rentouttava taukopaikka Yläpostojoella Ivalontien varressa

Tiinan Tupa - reissumiehen taukoparatiisi Rautalammilla ysitien varrella