Mp-messujen jälkeen puolivälissä matkaa 70 kilometriä Kuopiosta Jyväskylän suuntaan oli juuri sopiva hetki pysähtyä tauolle pohtimaan messukokemuksia ja kaikkea, mitä siellä tuli nähtyä.

Tiinan Tupa osoittautui taukopaikaksi, joka ensinnäkin sijaitsee huikean kauniilla paikalla jyrkänteellä Mehtiö-järven rannalla. Lisäksi se on viehättävä kokonaisuus rakennuksia: kahvila, kirpputori, antikvariaatti ja sopivasti terassipaikkoja maiseman ihailemiseen. Miljööseen näytti kuuluvan myös Ariel-merkkinen moottoripyörä, oikeastaan vain kissa puuttui pihalta.

Tiinan Tuvan moottoripyörä.

Myös ystävälliset kyltit pihamaalla lämmittivät, kuten 'Santsikuppi samaan hintaan vuodesta 1974', ja 'Voitte toki syödä omat matkaeväänne meillä'. Lisäksi kahviossa myydään kalakukkoja muiden leivonnaisten lisäksi. Oli hieno hetki huomata, että samana päivänä leivotut sämpylät täytettiin asiakkaan odottaessa herkullisiksi annoksiksi. Myöskään talon toscakakussa ei ollut moittimista ystävällisestä palvelusta puhumattakaan.

Ystävälliset kyltit lämmittivät mieltä.

Kahvikin oli kunnollista ja virkistävää juotavaa - ilmeisesti kunnia-asia - useimpien isojen pysähdyspaikkojen automaattisotkuihin verrattuna.

Tiinan Tuvan tarina

Paikka on niin hieno ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen, että sellaisella on väistämättä oma tarinansa takanaan. Tiinan Tuvan tarina löytyy myös kahvilan nettisivustolta, jossa pientä tyttöä esittävän kuvan tekstistä oheinen lainaus:

'Hei, olen Tiina.

Oheisessa kuvassa olen 6v. Vuonna 1974 vanhempani perustivat kahvilayrityksen valtatie 9 varteen Mehtiö-järven tuntumassa sijaitsevalle kauniille näköalapaikalle. Vanhempani miettivät mikä nimeksi toimintaansa aloittavalle kahvilalle. Mietittyään aikansa he totesivat, 'olkoon sen nimenä Tiinan Tupa'.'

Miljöö on hieno, kuten näköalakin.

Tiina on tiskin takana edelleen.

Tauon jälkeen matkaa jatkaessamme huomasimme, että kalakukko jäi vahingossa ostamatta ja se harmittaa. Hyvä tekosyy palata paikalle.

Arielhan se.

Mittaristo.

Lähtiessä kannattaa tarkistaa, että lähiomaiset ovat mukana.

Tänne tullaan toistekin.