Sähkömoottoripyörät ovat oman kokemuksemme mukaan hyviä ja toimivia laitteita aivan kuten vastaavat bensamoottoriset sisarensakin. Ainoa rajoitus on ajomatkan pituus latauksella, sekä tietenkin latauksen kesto. Bensaprätkän kanssa ajat vain tankille aivan missä tahansa, ja muutaman minuutin kuluttua olet valmis jatkamaan matkaa.

Sähköpyörän kanssa "tankkaaminen" kestää pidempään. Lisäksi sinun täytyy löytää sellainen latausasema, johon laturisi sopii, ja olisi hyvä, jos sieltä tulisi sähkömehua maksiminopeudella.

Marc Englannissa.

Marc Englannissa.

Täytyy nostaa hattua Marc Travels'lle ("sukunimi" epäilemättä videobloggarin nimimerkki). Hän varmasti tiesi nämä rajoitukset matkalle lähtiessään. Yksi perusasia on varmasti se, että kiire edetä maasta toiseen ei saa olla pääasia, vaan aikaa pitää olla pidempiinkin viivytyksiin. Ja jo muutaman sadan kilometrin päivämarssi on ihan hyvä saavutus.

Tämä ei ole sähkömoottoripyörien tuomitsemista, päin vastoin, hyviä laitteita ovat, mutta teknologia ei ole vielä samalla tavalla kypsää kuin bensiinimoottorisissa laitteissa. Toisaalta niiden teknologiaa on kehitetty jo reilusti yli sadan vuoden ajan, joten niin pitääkin olla.

Youtube-videobloggaaja Marc Travels päätti viime kesänä ostaa käytetyn, vuosimallin 2019 Zero SR/F:n ja lähteä ajamaan sillä ympäri maapallon vuonna 2022. Mies asuu Berliinissä Saksassa. Hän postaa säännöllisesti prätkävideoita Youtubeen, ja on ajanut monenlaisilla pyörillä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun hän lähtee näin hurjalle matkalle.

Sähköä tankkaamassa.

Sähköä tankkaamassa.

Mies myöntää, että häntä innoitti lähtöön Ewan McGregorin ja Charley Boormanin matka Livewire-sähkö-Harrikoilla Etelä-Amerikan kärjestä Yhdysvaltain puolelle pari vuotta sitten.

Tärkeä asia, mistä hän videolla puhuu, on kannanotto siihen, että voiko "tavallisella" Zerolla lähteä matkaan maailman ympäri, koska sehän ei ole mikään varsinainen adventurepyörä. Marc toteaa, että "jokainen moottoripyörä voi olla seikkailupyörä".

Marcin Zeron akuston nimelliskapasiteetti on 14,4 kWh, eli se on normaali vakioakusto. Lataus hoituu 6 kilowatin tehoisella Type 2:n pikalaturilla sekä sisäänrakennetula 3 kW:n laturilla parhaimmillaan 9 kilowatin tuntinopeudella. Se tarkoittaa käytännössä noin puolentoista tunnin latausaikaa tyhjästä täyteen täydellä teholla.

Marc Travels: videobloggari työssään.

Marc Travels: videobloggari työssään.

Mikäli katsot useampia videoita, voit todeta, kuten Marc'kin, että pyörä olisi kannattanut ostaa ehkä joltain muulta tai ainakin tutkituttaa se kunnolla, sillä ajomatkat latauksella eivät ole mitä pitäisi, ja moottorikin reagoi oudosti... Varsinkin, kun Zerot ovat kalliita Saksassakin, mistä Marc pyöränsä osti.

Oheinen video on ensimmäinen hänen maailmanympärimatkasarjassaan. Lisää on jo ehtinyt tulla soittolistan muodossa, joten kannattaa käydä katsomassa myös hänen Youtube-sivullaan täällä.

Reissu alkaa vanhasta iloisesta Englannista ja jatkuu sieltä Skotlantiin ja Irlantiin. Allaolevan videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koeajaa: Zero SR/F – mitä annettavaa on sähkömoottoripyörällä?

Zeron 2022 mallisto: merkittävästi tehokkaammat akut ja sovelluskaupasta uusia – maksullisia – ominaisuuksia

Sähkö-mp-valmistaja Zerolta lisää tehoa ja pidempiä ajomatkoja latauksella vuodelle 2019

Mies hankki sähkömoottoripyörän, ajoi sillä vuoden ja palasi hyvin erikoisen syyn vuoksi bensapyörään