Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn

Valerio Bonin ennätyssuorituksesta voit lukea lisää täältä: Motojournalisti teki ennätyksen 24 tunnissa vierailluissa maissa – suoritti samalla Rautaperseajon

Lauantaina 20. toukokuuta Thierry Sarasyn ajoi 15 maan alueella yhteensä 2200 kilometriä 22 tunnissa. Haasteesta teki vaikeamman se, että ajo suoritettiin paikallisia liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia noudattaen. Ajovälineenä oli Kawasaki Versys 1000 SE.

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn

Tämä ei ollut Sarasynin ensimmäinen ennätysyritys. Viime vuonna hän ajoi läpi 13 maan yhdessä päivässä. Bonin suoriuksen jälkeen se oli ensimmäinen virallisesti rekisteröity yritys.

– Maailmalla liikkui huhuja motoristista, joka oli vieraillut 14 maassa yhden päivän aikana, ja jopa video, jossa joku oli ajanut 15 maata 24 tunnissa ja kolmessa minuutissa. Yhdelläkään noista yrityksistä ei ollut mukana rekisteröityä seurantalaitetta tai niitä oltu ajettu alle 24 tunnissa. Sen jälkeen kun olin ajanut 13 maata 24 tunnissa, olin vannonut, etten koskaan ryhdy enää moiseen seikkailuun. Mutta... totesi Sarasyn.

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn tankkaamassa.

Koskaan ei kannata sanoa "ei koskaan"

Mielipide voi nimittäin muuttua.

– Kun sain ajaa Kawasaki Versysillä, näin sen mahdollisuudeksi. Ajon läpi 15 maan, jonka rekisteröisi virallinen seurantalaite sekä paikallisten liikennesääntöjen noudattaminen ja tarpeeksi lepoa ajon mittaan.

Edellisellä ennätysyrityksellä hankittu kokemus mahdollisti yrityksen onnistumisen.

Lauantaina 20.5. Sarasyn ajoi rajan yli Hollantiin juuri alle 22 tuntia siitä, kun oli startannut matkaan Puolasta.

– Se meni paremmin kuin olin uskaltanut toivoa. Erityisesti sen jälkeen, kun Itävallan rajalla suljettiin eräs tunneli. Olin jumissa siellä yli tunnin, belgialainen totesi.

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn tien päällä.

Kokemus

– Vuoden 2022 ajon kokemuksen pohjalta pystyin välttämään pullonkaulat. Versys 1000 kanssa minulla oli parempi autonomia ja mukavuus. Väite, että olisin voinut ajaa paljon kauemmaskin, olisi ollut totuuden venyttämistä, mutta olin vähemmän väsynyt kuin viime vuonna. Yli 400 kilometriä ekstraa matkamittarissa, kaksi maata lisää vierailtuna ja miltei kolme tuntia enemmän satulassa. Tämä oli tarpeeksi minulle. Mutta tuntui, että pyörä olisi jäänyt vielä nälkäiseksi. Jos saan sopivan idean, saatan hypätä takaisin satulaan. Sillä välin olen hyvin onnellinen siitä, että kykenin suorittamaan tämän. Ei tunnu kovinkaan turvalliselta turvallisesti vierailla useammassa maassa yhden päivän aikana. Tämä on ennätys, joka voi kestää jonkin aikaa, Sarasyn pohti.

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn

Vieraillut maat olivat: Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Kroatia, Slovenia, Italia, Itävalta, Saksa, Liechtenstein, Sveitsi, Ranska, Luxemburg, Belgia ja Hollanti. Lisätietoa asiasta osoitteessa: https://thierry-sarasyn.legendstracking.com/

Aiheesta aiemmin:

Motojournalisti teki ennätyksen 24 tunnissa vierailluissa maissa – suoritti samalla Rautaperseajon

Et usko, miten monessa maassa MV Agustan kuski aikoo vierailla 24 tunnissa

Tässä on vuoden 2022 Rautaperse: 126 RP-ajoa ja 274 000 kilometriä!

Motouutiset 5v sitten: Mikä tekee motoristista oikean Rautaperseen?

Vuoden Rautaperse Janet Forssell: mikä saa naisen ajamaan 1609 kilometrin rp-ajon 10 peräkkäisenä päivänä?


Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn maailissa.

Thierry Sarasyn

Thierry Sarasyn