"Riding Solo To The Top Of The World" -elokuva, joka kertoo 70 päivän ja 5000 kilometrin mittaisesta matkasta Mumbaista Ladakhiin 350 kuutiosenttimetrin moottoripyörällä, on ilmestynyt jo vuonna 2006, ja se on kerännyt parisenkymmentä erilaista palkintoa. Elokuva kertoo ohjaaja Gaurav Janin (jutun aloituskuvassa) yksinäisestä matkasta erääseen maailman syrjäisimmistä seuduista Tiibetissä Changthangin tasangolla.

Changthang tarkoittaa Tiibetin kielellä Pohjoista tasankoa, ja se tosiaan sijaitsee 4000-7000 metrin korkeudessa maailman katolla. Alue on leveimmillään noin tuhat kilometriä ja sen pituus idästä länteen on noin 1500 kilometriä. Sen pinta-ala on noin 30 000 neliökilometriä, ja se on lumen peitossa noin seitsemän kuukautta vuodesta.

Alueella on harvinaisia uhanalaisia eläimiä. Sen harva ihmisasutus muodostuu pääasiassa changpa-paimentolaisista.

Happitaso tasangolla on merenpinnan korkeuteen verrattuna 80 % alhaisempi, ja alueen keskikorkeus on 4800 metriä

Katso traileri alla. Siinä on hienoja ihmisten ja kulttuurin kohtaamisia, jotka epäilemättä itse dokumentissa saavat vielä syvempiä ulottuvuuksia. Itse videon voi tilata Dirttrack Productionsin nettisivulta. Harmi, että ladattava iTunes-versio näkyy vain Yhdysvalloissa - ainakin Dirttrack Productionsin sivuston mukaan.