– Suurin ero aiempiin Yöttömän Yön ralleihin verrattuna on se, että ne Levi MC järjesti itsekeen. Levi Wild Ridessa on lisäksi mukana Levin matkailu, mikä tietysti antaa resursseja ja mahdollisuuksia enemmän, Juha "Inkkari" Vähäkangas pohtii. 

Juha `Inkkari´ Vähäkankaalla on rallipäällikköhistoriaa jo pitkältä aikaa.

Juha on toiminut ralli-isäntänä ensimmäisistä Levin kokoontumisista lähtien ja moni varmaan tunteekin hänet paremmin pelkällä Inkkari-nimellä.

– Levi Wild Ride on näiden vuosien aikana kasvanut noin 100-200 hengen ralliksi. Ensi vuonna tavoitteena on tuoda mukaan rakennetut autot ja ultrakevyet lentokoneet ja saada näin väen määrää kasvamaan. Harrastan itsekin ultrakeveillä koneilla lentämistä, ja tänne voi laskeutua vesitasoilla Immeljärvelle sekä tietysti tuohon lentokentälle. Pystymme sitten viihdyttämään väkeä tekemällä ylilentoja sekä lennättämällä heitä.

– Tällä kertaa väkeä on ollut paikalla noin 150 pyöräkuntaa, joista kaukaisimmat Hangosta. Osallistujia on myös Ruotsista ja Norjasta, mutta heidän matkansa tänne on lyhyempi kuin neljän hankolaisen.

Paraatiajo alkoi.

Levi MC:ssä on noin 40 jäsentä, joista noin 12 on touhunnut rallin taustavoimina.

– Kyse on siitä, kuka mihinkäkin ehtii ja pääsee paikalle.

Kysyttäessä, onko rallipäälikkö ollut tyytyväinen tämänkertaiseen tapahtumaan, vastaus tulee apteekin hyllyltä.

– Kaikki on sujunut tosi hyvin muuten, mutta surkea keli karsi osanottajia. Se näkyi sillä tavalla, että läheltätulijat jäivät puuttumaan joukosta. Sille vain ei voi mitään, että sääolosuhteet vaikuttavat tämäntyyppiseen tapahtumaan tosi paljon. Ja Lapin tunturiolosuhteille kuvaavaa on, että kun tänään ajettiin Pallas-tunturille noin 50 pyörän joukolla, niin siellä paistoi aurinko koko ajan, kun täällä taas oli sadekuuroja. 

Kahvitauko Pallaksella.

– Sen vuoksi pyrimmekin laajentamaan ohjelma- ja muuta tarjontaa, että mahdollisimman monelle olisi jotain muutakin tarjolla kuin pelkkää ryyppäämistä. Perjantaina meillä oli esimerkiksi joukkeittain kisattava tunturisuunnistus, jossa oli tosi hyvät palkinnot, mm. 2-4 hengen majoituspaketteja. Täällä oli myös maalaismarkkinat, joissa meille kävi esiintymässä yllättäen Kittilä Tanhuajat, ja Levi Wellness puolestaan järjesti ohjatun jumppatuokion, Inkkari Vähäkangas pohtii ja uskoo Levi Wild Riden kehittyvän yhä osallistujaystävällisempään suuntaan.