Ettei kenellekään tule väärää käsitystä Faaker Seen tapahtumasta, niin tänne voi tulla millä tahansa moottoripyörällä, ja kaikki ovat yhtä tervetulleita. Paikalla näkyikin myös muita pyöriä runsain mitoin, eivätkä kaikki suinkaan olleet customeita.

Tapahtuma on myös maksuton. Se on rakentunut näin massiiviseksi vähitellen yhden miehen ideasta ja saavuttanut melkoiset mittasuhteet.

Alueelle eivät pääse autolla kuin siellä asuvat. 

"Mun mummolla on hienompi"

Rachel työskentelee normaalisti Harley-Davidson Europen kirjapito-osastolla yrityksen Euroopan pääkonttorissa Oxfordissa Englannissa. Täällä hän on kouluttamassa ihmisiä ajamaan paikalleen kiinnitetyllä ja telojen päälle sijoitetulla Harrikalla Harley-Davidson Expon edessä. Siinä he pääsevät turvallisesti kokeilemaan moottoripyörällä ajamista ja saamaan aavistuksen siitä, miltä se tuntuu. 

Rachel opastamassa Mattia tämän Harrikan saloihin.

Rachel arvostaa kovasti työnantajaansa, joka antaa mahdollisuuden päästä kiertueisiin mukaan ja jalkautua, että oppii tuntemaan ihmisiä ja tuotteita syvemmällä tavalla. Samalla hän pääsee tekemisiin nimenomaan sellaisten ihmisten, joilla ei vielä ole Harrikkaa. Eilen tiistaina Harrikan kävi koeajamassa nainen, joka oli innostunut niin, että tuli vielä uudelleenkin ajamaan.

Rachel tietää ja tuntee Harley-Davidsonit ja osaa myös kouluttaa. Hän aloitti aikanaan ajamisen 16-vuotiaan 50 cm3 Yamahalla, jonka hän ensitöikseen täräytti autotallin oveen. 50-vuotiaana hän lopulta osti oman Harleyn, Sportster Super Low'n. Tällä hetkellä hänellä ei ole Harrikkaa, mutta on hankkimassa sellaisen.

Rachel arvostaa mahdollisuutta tutustua ihmisiin ja tehdä käytännön työtä kentällä.

Rachelille sattui hauska tapaus, jokunen vuosi sitten, kun hän oli matkassa pojanpoikineen kaupungilla. Paikalle tuli mies Harrikalla ja sanoi pojanpojalle, kun tämä selvästi ihaili pyörää: "Eikös minulla ole aika hieno Harrikka"?. Pojan vastaus oli sai miehen luikkimaan paikalta vähin äänin: "No en minä nyt tiedä, mun isoäidillä on hienompi”!

Harley-Davidsoneita, miehiä ja olutta

Itävaltalainen Christian Feuscher St. Veit an der Glanista ajaa Kawasaki EN:llä. Hän kävi koeistumassa Harley-Davidson Expossa Road Glide Specialin ja oli pyörästä todella kiinnostunut, kuten hänen tyttärensäkin. Tosin hän piti pyörän hintaa hieman kalliina.

 

Itävaltalainen Christian Feuscher tyttärineen koeistumassa pyörää. Ilmeet ovat sellaiset, että elämä maittaa.

Villachissa asuvat ystävättäret Andrea ja Silvia olivat tulleet messualueelle katselemaan ja pitämään hauskaa. Klassiseen kysymykseen, mikä oikein kiinnostaa Harley-tapahtumassa, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: - Moottoripyörät, miehet ja olut. Sekä tietysti hyvä ruoka, naiset nauroivat. - Mutta vain yksi asia kerrallaan, he täsmensivät.

Villachilaiset eli paikkakuntalaiset Silvia (kuvassa vasemmalla) ja Andrea olivat tulleet huvittelemaan.

Kuljetuslaukut uusiksi ajateltuna

AGM Motorcycle bags and Accessories on puolalainen yritys, joka oli paikalla kolmen esittelyteltan voimin. Yritys valmistaa erilaisia pehmeitä moottoripyörän laukkuja. Hintahaitari liikkui 90-220 euron haarukassa. 75-litrainen Voyager 3 Jumbo oli malliston huipputuote, ja se on kiinnitettävissä vaikka sissybarin taakse tai takaistuimelle.

AGM Motorcycle bags and Accessoriesin laukkuja esitellyt Dominika kertoi, että suurin laukku vetää 75 litraa. Se on paljon.

Laukkuja esitellyt Dominika kertoi, että laukut ovat vesitiiviitä samoin kuin vetoketjutkin. Lisäksi laukkujen varusteisiin kuuluu erilliset sadesuojat. Ne on varusteltu heijastimin, jotka parantavat näkyvyyttä. Laukkujen mukana tulevat niinikään kiinnitysverkot ja -hihnat. Laukut sopivat mihin tahansa muuhunkin moottoripyörään kuin Harley-Davidsoniin.

AGM valmistaa myös kolmenkokoisia sisälaukkuja eri Harley-Davidsoneihin. Lisätietoja osoitteesta www.agm-bikers.com.

Paikalla oli siis muitakin pyöriä kuin Harrikoita.

Tarjolla on ruokaa ja mitä mielikuvituksellisimpia varusteita.

Karkkia.

Yleisnäkymää.

Ihmisvilinää.

Tämän kaverin kanssa kaikki halusivat yhteiskuvaan. Johtuiko se sarvissa riippuvista naisten nimettömistä?

Buutseja.

Kypäröitä.

Tavaroita.

Pöö.

Lisää karkkia.

Keltaista.

Läskiä.

Kauneutta. Viimeiset pyöräkuvat Rick's Motorcyclesin osastolta.

Mitäpä tähän lisäämään?