Urs Pedraita alias Grisu Grizzly (Grizzly bear = harmaakarhu) lähtee matkaan Yhdysvaltain Daytona Beachilta Floridasta 11. päivä maaliskuuta Victory Cross Countryllaan. Tavoitteena on siis nopein maapallon kierto moottoripyörällä kulkemalla kaikkien vaaditun kuuden mantereen kautta.

Tosin Grisu on pistämässä pykälää paremmaksi: hän aikoo samalla kertaa tehdä myös pienen sivupiston Antarktikselle, jotta saisi ennätyksestään murtumattoman.

Jää toiseksi Phileas Foggille?

Tämänhetkinen maailmanympärikiertämisen ennätys on 120 päivää ja Grisu aikoo selvitä matkasta alle 100 päivän. Hän uskoo pääsevänsä tavoitteeseen ajamalla tasaisella nopeudella ja pysähtymällä niin harvoin kuin mahdollista.

Viime vuoden Grizzly harjoitteli hankalissa ilmastoissa kuten alle nolla-asteessa ajamista, ja haluaa nyt todistaa, että Victoryllä pystyy ajamaan muuallakin kuin päällystetyillä teillä kuten jäällä, lumessa, hiekassa, mudassa ja soralla.

Miehen pyörässä on lisävarusteina navigaattori, 33 litran polttoainetankki, kustomoitu istuin, jossa on selkätuki sekä kaksi LED-ajovaloa edessä yöajoa varten.

Victory vakiotyökaluna

Victory Cross Country.

Victory Cross Country.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Grisu ajaa pidempää matkaa. Vuonna 2013 hän ajoi 14 500 kilometrin matkan 37 päivässä - talvella. Silloinkin hän oli matkassa Victory Cross Countrylla.

Grizzlyn etenemistä voi seurata käyttämällä Grizzy Tracker -sovellusta. Sen pystyy lataamaan IOS- ja Android-laitteille menemällä älypuhelimella tähän osoitteeseen.

Grizzlyn pitäisi olla perillä 20. toukokuuta, mikäli aikoo selvitä matkastaan alle sadan päivän rajan. Asiasta kertoi ensin Roadracingworld. Alla Grisun matkaan liittyvä video.