1 ja 2. Mistä sait aikanaan ajatuksen perustaa tämän kalenterin, ja miten olet alkuun toteuttanut sen? Oliko se heti netissä vai painettu kalenterina? Kauanko olet jo koonnut kalenteria?

Kekku Lumme: Olen julkaissut kalenterin paperiversiota jo vuodesta 1983 alkaen. Aluksi tein sitä vain oman kerhon (JMP) ja puolentusinan naapurikerhon jäsenille, mutta aika pian sana levisi puskaradion kautta ja painosmäärä kasvoi. Netissä aloin sitä julkaisemaan joskus 90-luvun loppupuolella. Nettikalenteri on kuitenkin "suppeampi versio" kuin painettu taskukalenteri.

3. Sinun sivustosi taitaa olla ainoa kattava rallikalenteri Suomessa. Miten olet saanut homman toimimaan? Miten kerhot vuodesta toiseen jaksavat lähettää sinulle tietonsa ja miten se käytännössä tapahtuu?

KL: Kontaktit, kontaktit… ilman niitä ei homma toimisi. Aika moni kerho toimittaa joka talvi tiedot tapahtumistaan jo ihan pyytämättäkin, mutta muutamia joutuu aina "herättelemään". Sivuntaitto yms on helppo tehdä edellisvuotisen pohjan päälle - toisin oli 80-luvulla kun koko homma täytyi tehdä perinteisellä kirjoituskoneella. Vuonna -95 kun jouduin päivätyössäni perehtymään Windowsiin ja erilaisiin Office-ohjelmiin, niin tajusin että nyt pitää äkkiä hommata kone ja ohjelmat myös kotiin.

4. Miten kauan olet itse moottoripyöräillyt ja käytkö kokoontumisajoissa? Jos käyt, niin mikä tai mitkä ovat suosikkikokoontumisajosi?

KL: Aloitin "laillisen" moottoripyöräilyn keväällä -75 kun ostin Kawasaki 350:n. Kokoontumisajot ovat siitä alkaen olleet oleellinen osa tätä touhua. Nuorempana tuli käytyä kauden aikana yli 10 kokoontumisajoa, nykyään paljon harvemmin. Omia suosikkejani ovat Saaristoralli, Saimaa Picnic ja Yyteri Meeting. Tietenkin unohtamatta tätä oman kerhon järjestämää juttua, eli Ilves-Meetingiä.

5. Miltä näyttää Kekun kokoontumisajokalenterin tulevaisuus? Onko siihen tulossa jotain muutoksia, vai toimiiko homma hyvin näin?

KL: En ole suunnitellut asiaa kovin pitkälle. Tällä hetkellä luulen, että ainakin vuosi tai pari menee entiseen tapaan. Paperisen taskukalenterin tulevaisuuteen vaikuttaa tietysti myös se, jatkaako Posti noiden älyttömien hinnankorotusten tekemistä.

Kekkun kalenterin nettisivuille pääset tästä linkistä.

– Painetun kalenteri saa, kun toimittaa kerhollemme 3 kpl ykkösluokan postimerkkejä ja osoitetietonsa. Kerhomme postiosoite on:

JMP / Lumme, Roimalanpolku 4, 31600 Jokioinen.

Postitukset alkavat maaliskuun viimeisellä viikolla, Kekku kertoo.

Juttua editoitu 28.2. kello 13.00. Lisätty painetun kalenterin tilaustiedot.