Etsimme matkamme varrelta rauhallista paikkaa nukkua ilman, että tarvitsee mennä minkään kaupungin keskustaan. Hotel Airport Oulu täytti tältäkin osin toiveemme. Hotelli sijaitsee merellisissä maisemissa Oulun ja Kempeleen kunnan rajalla noin kuusi kilometriä valtatie 8:lta. Vastaanotto on auki puoleen yöhön, johon arvioimme ehtivämme.

Kuten joskus käy, aikataulut eivät toteudu sillä tavalla kuin suunnittelee. Toisesta moottoripyörästämme loppui polttoaine ja siinä meni juuri sen verran aikaa, että olimme paikalla vasta vastaanoton sulkeuduttua. Koska ilmoitimme etukäteen myöhästyvämme saapumisajasta, sisäänpääsy järjestyi vaivattomasti.

Kuva viihtyisästä oleskeluaulasta.

Kuva viihtyisästä oleskeluaulasta.

Huone oli siisti ja juuri remontoitu perushuone, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Kun on ajanut pidemmän matkan vesisateessa, niin kaipaa ajokamppeille tilaa ripustaa ne kuivumaan. Harvassa hotellissa tämä on otettu huomioon. Tässä suhteessa Hotel Airport Oulu ei tehnyt poikkeusta. Muuten huone vastasi perusmatkailijan odotuksia.

Aamiaiselle mennessä ehdimme enemmän kiinnittämään huomiota hotelliin ja sen ympäristöön. Vastaanoton vierestä löytyi viihtyisät oleskelutilat nettipisteineen. Aamiainen puolestaan tarjoiltiin yläkerrassa, ja sisällöltään se oli hyvää perustasoa. Hauskana yksityiskohtana aamiaisvierailla oli mahdollisuus paistaa itselleen räiskäleitä. Aamiaspöydästä löytyi lettutaikina ja paistopiste. Harmillista, ettei makea maistu heti aamusta.

Ravintola ja vasemmalla lettujen paistoon tarkoitettu laite.

Ravintola ja vasemmalla lettujen paistoon tarkoitettu laite.

Aamiaissalista oli merinäkymä ja samalla huomasimme hotellin takapihalla kaksi kotaa. Aamiaisen jälkeen juttelin hotellissa kaksi vuotta työskennelleen Leena Toholan kanssa. Kysyin hotellin historiasta ja ennenkaikkea kiinnostukseni kohdistui ulkona oleviin kahteen kotaan.

– Hotelli on rakennettu jo 70-luvun lopulla. Nykyisillä omistajilla se on ollut jo 18 vuotta.

Hotelli on erityisesti lintubongareiden suosiossa sijaintinsa ansiosta. Tämä näkyy myös hotellin seinillä olevissa lintukuvista. Motoristit käyttävät hotellia myös tukikohtana, sillä lähistöltä löytyy useita päiväretkikohteita, muun muassa Hailuoto, Leena Tohola kertoo.

Leena Tohola on työskennellyt Airport Hotelissa kohta kaksi vuotta.

Leena Tohola on työskennellyt Airport Hotelissa kohta kaksi vuotta.

Käy ilmi, että nykyinen omistaja Timo Väärälä on myös motoristi.

– Motoristit arvostavat rauhallista sijaintia. Pihalla on runsaasti parkkitilaa ja piha on osittain kameravalvottu. Pysäköinti on ilmainen. Pyörän saa tarvittaessa sisätiloihin ja hotellilla on pesupaikka, jossa pyörän voi halutessaan pestä.

Jos satut olemaan olemaan Finlandia Hotels-ketjun bonuskorttiasiakas niin 17.6-4.8.2019 kahden hengen huone maksaa 59 € /vrk.

Isompaan kotaan maksimissaan 30 henkilöä kerralla.

Isompaan kotaan maksimissaan 30 henkilöä kerralla.

Leena Tohola lähti ystävällisesti esittelemään ulkona olevia kahta kotaa. Käy ilmi, että isompi kota on lappilaishenkinen tilausravintola Vihiluodon Kota. Avotuli, lampaantaljoilla päällystetyt istuimet ja räsymatot lattialla luovat hienon rauhallisen tunnelman. Kotaan mahtuu maksimissaan 30 henkilöä. Ison kodan vuokra on 150 € iltaa kohti. Vieressä oleva pienempi kota on hotellivieraiden vapaassa käytössä. Iltaa voi viettää omalla porukalla itse grillaten.

Hotellin yhteydessä on espanjalaishenkinen ravintola el Sabor. Valitettavasti emme ehtineet maistaa ruokia, mutta ruokalistan perusteella tekee mieli kurvata uudestaan paikalle ja kokeilla.

Pienempi kota on vapaasti yöpyjien käytössä.

Pienempi kota on vapaasti yöpyjien käytössä.