Kotimaan matkailun suosio on säilynyt suurena, ja reissuille on mukavaa löytää aina uusia kohteita ja reittejä.

– Upeiden teiden löytäminen ei vaadi matkaa Alpeille tai Norjaan. Kotimaasta löytyy kaikenlaisia mutkateitä – pienistä ja kiemuraisista loiviin ja vauhdikkaisiin, muistuttaa oppaan kirjoittaja Joel Rosenlöf.

Motoristin tarpeisiin räätälöity opas soveltuu hyvin myös muille kiireettömille teillä liikkujille. Reitit painottuvat pienille päällystetyille teille. Pienen kokonsa ansiosta se mahtuu reissuun mukaan – tankkilaukun karttataskuun tai jopa ajotakin alle.

Motoristin Suomeen on koottu 30 vaihtelevaa matkailureittiä, jotka esitellään tekstein ja kuvin. Ajoajat ja ehdotetut taukopaikat helpottavat matkan suunnittelua. Matkailureittien lisäksi tiekartoille on merkitty myös suuri joukko muita motoristien suosimia tieosuuksia, joita yhdistelemällä jokainen voi tehdä haluamansa pituisia reittejä. Kirjan kartasto-osa kattaa koko Suomen mittakaavassa 1:400 000, lisäksi suurimmista kaupungeista on kaupunkikartat.

Kirjoittaja Joel Rosenlöf on turkulainen motoristi ja toimittaja, jolla on 13 vuoden kokemus katupyörien parista. Hän kirjoittaa matkajuttuja sekä kotimaasta että ulkomailta ja toimii letkaveturina Turun seudun motoristien kokoontumisajoissa.

Motoristin Suomi -kirja on kierresidottu ja pehmeäkantinen. Kirjan  koko on 17 × 24,5 cm ja siinä on 176 sivua. Opuksen suositushinta on 19,90 €.