Lauantaina riehuneen Rauli-myrskyn jäljet näkyivät myös Nummijärvi Camping:in alueella.

– Eilinen myrsky kaatoi kolme isoa puuta, kertoi Janne Leppänen Nummiska Tiimi r.y:stä. – Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Täältäkin katkesivat sähköt, mutta saimme hankittua aggregaatin, joten lauantain Venetsialaisia päästiin juhlistamaan luvatun karaoken merkeissä.

Katseltuamme hetken Rauli-myrskyn tuhoja, palaamme terassille keskustelemaan tulevasta Nummijärvi MotoSound:ista.

– Viime vuonna järjestettiin Nummeijärvellä Kontioralli. Tuolloin rallipäällikkönä toimi ASMP:n Jukka Pekkala. Kontiorallin jälkeen vietimme sauna-iltaa järjestäjien kesken. Yhteistyö ASMP:n kanssa sujui niin loistavasti, että pohdimme kuinka tätä yhteistyötä voisi jatkaa ja tästä "laudekeskustelusta" kaikki oikeastaan sai alkunsa.

Janne Leppäsen mukaan luvassa on bändejä, jotka saavat hyvät bileet aikaan.

Janne Leppäsen mukaan luvassa on bändejä, jotka saavat hyvät bileet aikaan.

Rallien järjestäjänä Nummijärvellä on jo pitkät perinteet, joten se ei ole mikään uusi saati ihmeellinen juttu. Täällä on ollut kahdesti Brittiralli, H-D:n 30 v. juhlaralli, viime vuonna Kontioralli ja perinteinen Nummijärviajo on jo 32 kertaa ollut yhtenä ajokauden avajaisralleista. Nummijärviajo oli alkujaan nimellä Kauharalli, mutta nimi piti muuttaa, koska Kauhajoen nimismiehen mielestä ralli-nimestä saa väärän kuvan, kertoo Leppänen huvittuneena.

– Nummijärvi on motoristeille hyvin tuttu paikka. Kuvaavaa on, että kolmannes Nummijärviajojen porukoista puhuttelee meitä nimeltä. Vuodesta toiseen matkatessaan etelästä pohjoiseen tai päin vastoin, monet motoristit yöpyvät meillä mennen tullen.

Kun aloimme tarkemmin miettiä Nummijärvi MotoSoundin ajankohtaa, niin päädyimme syyskuun alkuun. Heinäkuun rallikalenteri on jo nyt tupaten täynnä ja syyskuussa on vielä ihan komeat kelit.

Tähtäimessä on uudenlainen motoristikokoontuminen. Nykyään kokoontumisajojen osanottajat alkavat olla aika iäkkäitä, nuorta väkeä nähdään perinteissä ralleissa valitettavan vähän. Nummijärvi MotoSoundilla houkutellaan nuorempaakin porukkaa liikkeelle. Se on musiikkipainotteinen kokoontumisajo ja lisäksi lauantaina päästään ihmettelemään päältäajettavien ruohonleikkureiden kilpa-ajoa Leikkurikisassa.

Elina Malmin kontolla ovat tarjoilu ja palvelut.

Elina Malmin kontolla ovat tarjoilu ja palvelut.

Viikonloppuna esiintyy kuusi bändiä. Perjantai-illan pääesiintyjänä Telaketju ja lauantai-iltana Kohderyhmä, eli bändejä, jotka saavat takuuvarmasti hyvät bileet aikaan. Vähän raskaampaa musiikkia edustavat Under Cover Ground ja Wanamo. Lisäksi bändi-listalla ovat Woodland Spell ja Kauhajokinen Absolute Zero, joka on bändikilpailuissa ollut aina kolmen sakissa. Ihan "raskas musiikki" listalta puuttuu se ei täällä toimi, on kokeiltu, tarkentaa Janne Leppänen.

Nummijärvellä järjestetyt kokoontumisajot ovat saaneet hyvää palautetta palvelun ja tarjoilun osalta. Nummijärvi MotoSoudissa päävastuu tässä asiassa on Elina Malmilla.

Heidi Niemi on aikaisempina vuosina ollut Nummijärvi Campingin päävastaavana ja olen vuodesta 2009 ollut tiskin takana eri rallien ja kokoontumisajojen aikana hänen alaisenaan, joten olen oppinut arvioimaan mitä ja miten paljon kaikkea tarvitaan. Meillä on "kuuma linja" paikalliseen kauppaan ja tukkuun, joten täydennystä saadaan tarvittaessa hyvinkin nopeasti, lähes mihin vuorokauden aikaan hyvänsä, kertoo Elina Malm.

Jukka Pekkalan puheenvuoro.

Jukka Pekkalan puheenvuoro.

Nummijärvi MotoSoundin rallipäällikkönä toimii tälläkin kertaa Kontiorallista tuttu Alavudenseudun Moottoripyöräilijät r.y:n Jukka Pekkala.

– Meidän päävastuulla Nummijärvi MotoSoundissa on tulijoiden vastaanottaminen portilla ja katsomme myös leirinnän perään. Toivottavasti saadaan vielä näin loppukesälläkin motoristit runsain joukoin liikkeelle. Kerrankin on tarjolla vähän perinteistä poikkeavaa ohjelmaa lauantaisen Leikkurikisan ja usean bändin voimin ja alueenahan Nummijärvi Camping on motoristien keskuudessa jo hyväksi havaittu, kehottaa Jukka Pekkala.

– Taivoitteemme on osallistujien suhteen suurin piirtein sama, kuin Nummijärviajoissa, eli noin 150. Kun lisäksi tulevat päiväkävijät ja mahdolliset musiikkia kuuntelemaan tulevat ihmiset, niin kävijämäärä voi nousta jopa tuhanteen. Tämä jää nähtäväksi, mutta toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Nummijärvelle, lisää Janne Leppänen.

Lue myös nämä:

Nummijärviajo pyörähti käyntiin perjantaina positiivisissa tunnelmissa

Kontio-ralli keräsi yli 900 kävijää Nummijärvelle - leiripäällikkö tyytyväinen oman väen sitoutumiseen

Kontio-ralli on motoristien yhdessäolon juhlaa