Perinteinen Nummijärven ajo järjestetään nyt 31. kerran. Tuulinen sää toivotti motoristit tervetulleiksi. Paikalle saapui tasaisena virtana pyöriä läheltä ja kaukaa. Nopeimmat olivat saaneet jo telttansa pystyyn ja kaikki alueen 16 mökkiä oli varattu jo hyvissä ajoin rallilaisten käyttöön.

Juuri paikalle ajaneet Pekka Rovio ja Julia Brander olivat 70. ja 71. paikalle saapuneet motoristit. Molemmat edustavat Tampereen MCC Viinikkaa. Heille Nummijärviajo on tämän kesän ensimmäinen kokoontumisajo. Honda Fury:lla ajava Rovio kiersi viime kesänä 9 eri kokoontumisajoa. Kokko-treffen ja Kotaralli nousivat keskusteluissa 7-10.000 kilometriä vuodessa ajavan miehen suosikkiralleiksi. Julia Branderin H-D Sporster ei ihan samoihin kilometrilukemiin pääse perhesyistä, mutta noin 3 000 kilometriä hän kuitenkin ehtii vapaina viikonloppuina harrastuksestaan nauttimaan.

Tampere MCC Viinikan Pekka Rovio ja Julia Brander.

Esa Makkonen, joka on myös MCC Viinikasta sekä Arja Lassila ja Jouko Haavisto Harjunsalon MCC:stä olivat vaihtamassa kuulumisia, kun pyrähdimme paikalle.

– Pyrin pikkuhiljaa karsimaan, oli vastaus,kun kysyimme, miten moneen ralliin tänä vuonna Jouko Haavisto osallistuu.

Kieltämättä viikonloput olivat täynnä viime kesänä, jolloin hän kiersi 9 rallia ja kokoontumista Suomessa, 6 Virossa ja yhden Ruotsissa. Lisäksi päälle tulevat eri Motoristikirkot sekä osallistumiset Motoristit koulukiusaamista vastaan -tapahtumiin unohtamatta hänen osallistumistaan SMOTO:n toimintaan.

– SMOTO on ainoa, joka ajaa kaikkien motoristien asiaa. Se antaa mahdollisuuden suomalaisille motoristeille ajaa Suomessa huolimatta siitä, että Suomessa lainsäädäntö tekee välillä motoristeille kiusaa, Haavisto pohtii.

Arja Lassila (kuvassa vasemmalla), Esa Makkonen ja Jouko Haavisto. Lassila ja Havisto ovat Harjunsalon MCC:stä ja Makkonen MCC Viinikasta.

Oilhill MCC:n Päivi Keskinen ja Ylli sekä viikko sitten Lapualla naimisiin menneet Jomppa ja Iita Sillanpää Tasavalta MC:stä kehuivat Treezerin kätevyyttä. Treezer on Kauhavalaisen Seppo Jokisen kehittämä puukuorinen kylmälaukku. Seinäjoen mp-näyttelyssä esittelyssä ollut tuote oli häälahjan muodossa löytänyt Sillanpään pariskunnan haltuun.

Koska Iitan pyörä oli juuri tällä hetkellä rikki, joutui hän tulemaan Nummijärvelle autolla. Se taas mahdollisti isomman tavaramaäärän mukaanottamisen. Triumph Bonneville:llä ajavan Sepon ajokilometrit ovat vähentyneet noin 16 000:sta nykyiseen 8-10 000 vuodessa. Iitan huoltoa odottava H-D kulkee 5-7000 kilometriä vuodessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oilhill MCC:n Ylli ja Päivi Keskinen sekä viikko sitten Lapualla naimisiin menneet Jomppa ja Iita Sillanpää Tasavalta MC:stä ihailemassa parin häälahjaksi saamaa Treezeriä.

Turusta saapuneet Tuke ja Mellu ovat tuttu näky Nummijärviajoissa. Vaikka tarjolla oli mökkejäkin nämä motoristit sanoivat kiitos ei tälle mahdollisuudelle. Pariskunta elää motoristien unelmaelämää. Kaikki viikonloput menevät eri ralleja ja kokoontumisajoja kiertäen.

– Ensi viikonloppu on poikkeus, sillä silloin ei ole koulujen päättäjäisistä johtuen yhtään rallia missään. Tämä on meidän liikkuva kesämökki ja huvila, Tuke totesi osoittaen heidän leiriään.

Mellulle on jäänyt erityisen hyviä muistoja Ponurallista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turkulaiset Tuke ja Mellu ja Honda Valkyrie.

– Siellä jostain syystä kaikki toimii. Sinne on ilo mennä katsomaan, miten ihmiset puhaltavat yhteen hiileen, erityisesti Ponurallin ruokahuoltoa kiittelevä Mellu kehuu. – On täälläkin kivaa ja siksi tänne aina tullaankin, hän kiirehti lisäämään.

– Viime vuoden viimeiseksi ralliksi jäi Pystymetsä. Joulurauhan julistukseen ei päästy, kun oli niin pahat kelit. Olisi pitäny laittaa piikkirenkaat alle, Tuke pahoitteli.

Saksassa, Ruotsissa, Puolassa ja Tsekeissäkin eri ralleja kiertänyt Honda F6C eli Valkyrie siis varmaan nähdään eri puolilla Suomea tänäkin kesänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tamperelaisten Tiina (kuvassa vasemmalla) ja Juha Saarilammen teltan pystytystä seurasivat Harri ja Hannele Ilmajoelta, sekä Pekka Laitinen Vesilahdelta.

Tamperelaisten Tiina ja Juha Saarilammen teltanpystytystä seurasivat Harri ja Hannele Ilmajoelta, sekä Pekka Laitinen Vesilahdelta. Tässä porukassa tiivistyy hienosti Kauhajoen Moottorikerhon sivuilla Nummijärviajoa kehuva lause "Tänne kannattaa tulla lähempääkin, kaukaa on aina tultu". Osa tästä ryhmästä on käynyt Nummijärviajoissa jo vuodesta -88 lähtien. Ilmajokiset Harri ja Hannele puolestaan ovat ensimmäistä kertaa tutustumassa tähän tapahtumaan. Halua olisi aikaisemminkin ollut. 

– Oli töistä vapaata ja kerrankaan ei ollut mitään muuta, Harri selvitti.

Nämäkin motoristit ovat aktiivisia kokoontumisiin osallistujia. Turkian Lintukoto ja Pystymetsä vilahtivat puheissa, kun mieleenpainuvista ralleista oli puhetta.

– Mutta tämä on kuin kirkkoon kuuluminen, tästä on hyvä aloittaa, Pekka Laitinen tiivistää.

Tamperelaisesta Corona MC:stä olivat paikalla muun muassa Mika Koivula ja Samuli Lehtonen.

– Parin viime vuoden aikana olen osallistunut hieman vähemmän ralleihin, mutta tänä kesänä on tarkoitus ainakin pistäytyä mahdollisimman monessa kokoontumisessa. Pidetään näin yllä aktiivista mainetta. Corona MC:n Ylöjärvellä järjestettävä 5-7.6 Rutakkoralli on luonnollisesti seuraava, johon osallistumme järjestäjän ominaisuudessa, Mika Koivula summaa.

Koivula järjestää tänä kesänä oman porukan kesken Pohjoisen turneen.

– Ajetaan Rovaniemen kupeessa sijaitsevassa Tervolassa olevaan Tervolanhoviin ja lasketaan sieltä Itä-Suomea alas. Kilometrejä reissulle kertyy noin 2000. Kyseessä on vähän H-D rallia vastaava tapahtuma.

Näillä näkymin reissuun on lähdössä 3-4 pyöräkuntaa.

– Rutakkorallin järjestämisessä on omat paineensa. Kunhan se on ohi, niin varmaan sen jälkeen muutama pyöräkunta ilmottautuu vielä mukaan, Mika kertoo. – Nummijärviajossa olin viimeksi 15 vuotta sitten. Tämä on niin mukavalla paikalla, että tänä vuonna oli pakko tulla mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merja ja Heikki Rantanen olivat juuri perjantai-iltana ottaneet sadannen motoristin vastaan.

Lähtiessämme kävimme vielä tervehtimässä portilla Merja ja Heikki Rantasta, jotka ottivat vastaan tasaisena virtana saapuvia motoristeja. Tulijoiden määrä oli tasan 100, siinä vaiheessa kun lähdemme jatkamaan matkaa. Nummijärviajo jatkuu sunnuntaihin asti, joten vielä ehdit mukaan, vaikka vain pikaisesti pyörähtämään.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

XV Rutakkoralli oli viihtyisä tapahtuma

Iloinen meininki Seljesjärvellä: Kokko-Treffit 44. kerran

Seinäjoen Bikeshow: Treezer, käsintehty viileä uutuus oluen ystäville

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.

Pyöräkauneutta 31. Nummijärviajoista.