Tässäpä tarina, miten tapasin Nikki Misurellin aka Alaska Moto Girlin. Viikko sitten istuin pitkän Euroopanreissuni viime hetkillä kotona vaihtamassa vaatteita ja selailin Nikki Misurellin sivuja. Samalla harmittelin sitä, että Nikki oli juuri tullut Eurooppaan ja minä pois sieltä. Olisi ollut mahtavaa tavata ihminen, jota on seurannut jo parin vuoden ajan, ja joka on ollut suuri inspiraationlähde omalle moottoripyörämatkailulleni.

Menin tekemään iltapalaa ja huomasin, että puhelimeeni oli tullut viesti. Avasin puhelimen, enkä ollut uskoa silmiäni: Nikki Misurelli oli laittanut minulle viestin, että hän on tulossa Suomeen ja olisi hienoa tavata ja jakaa reissukuulumisia. Vähän aikaa ihmeteltyäni vastasin, että tottahan toki se sopii. Hetken puhelimessa juteltuamme yhteydet katkesivat. Tilanne oli se, että Nikki oli tulossa Jyväskylään ja minä tiesin vain, että aamulaivalla se tulee Suomeen.

Nikki ja Topi sekä Petäjäveden vanha kirkko.

Tästäpä alkoikin seikkailu. Lähdin aamulla Nikkiä vastaan ja huomasin Lahden moottoritiellä, että siinä se menee! Käännyin perään, mutta alaskalaisen ajotyylin vuoksi tavoitin hänet vasta Vaajakosken ABC:llä.

Joimme teet ja mietin, mitä ihmettä Suomessa olisi näyttää päivän-kahden aikana.

Vein Nikin katsomaan Petäjäveden vanhaa kirkkoa, ja se oli hänen mielestään varsin upea. Siitä ajoimme Laajavuoren huipulle kuvaamaan kaupunkia ja auringonlaskua.

Tarkoitus oli mennä sen jälkeen kaupungille kiertelemään, mutta väsymys voitti motoristit ja menimme asunnolleni tekemään ruokaa ja huilaamaan. Nikistä paljastui oikein leppoisa ja rento ihminen. Samalla kun kokkailin, hän tiskasi ja leikki kanien kanssa ja oli kuin vanha tuttu vuosien takaa.

Torniossa.

Mietimme seuraavan päivän suunnitelmaa. Nikki oli suuntaamassa Nordkappiin, ja lupasin saatella hänet pohjoiseen. Samalla muistin että ystäväni Tiina ja Marko Patokoski olivat kutsuneet minut kylään Tornioon, jos siellä matkustelen.

Niinpä soitin Tiinalle, että mitäpä jos Nikki ja minä tulisimme kylään huomenna ja sehän sopi. Motoristit ovat melko lupsakkaa porukkaa.

Aamulla starttasimme pikkuteitä Saarijärven Keihärinkosken, Kinnulan, Sievin ja Limingan kautta Ouluun. Siitä Kemiin ja Tornioon kuvasimme maaseutua ja tulimme johtopäätökseen, että Suomi on hyvin lähellä Alaskaa.

Torniossa olikin huikea vastaanotto: ruuat valmiina ja sauna. Tiina ja Marko tulivat heti Nikin kanssa juttuun. Hän on aivan uskomaton persoona.

Nikki jutteli reissustaan ja kertoi millaista on toteuttaa unelmaansa kiertää maailmaa moottoripyörällä ja vielä nuorena naisena; vastoinkäymisistä ja iloista.

Koko hänen tarinansa voit lukea Alaska Moto Girlin Facebook-sivuilta täältä. Nikin nettisivusto löytyy täältä, mutta se näyttää olevan edelleen työn alla.

Nikki Misurelli - Live your dream!

Live your dream. If you want it, it would be happened.

Nämä jäivät mieleen oikein hyvin. Sovimme Nikin kanssa tapaavamme jossain joku päivä, koska reissupupu Minion lähti Nikkin mukaan kiertämään maailmaa ja lupasin hakea sen takaisin. Ei voi kuin hattua nostaa suurella kunnioituksella Nikkiä kohtaan.

Reissupupu Minion lähti Nikkin mukaan.

Reissupupu Minionin Facebook-sivut löydtä täältä. Siellä on myös tuoreita kuvia matkanteosta Nikkin kanssa.

Hyvää syksyä Motouutisten lukijoille toivottaa

Topi Rautjoki

Aiheesta aiemmin: Poikaystävä ei ottanut mukaan mp-reissulle - nainen lähtikin ajamaan maapallon ympäri - yksin