Kunnianarvoisten Herrasmiesten Ajotapahtuman perusti vuonna 2012 Mark Hawwa, saatuaan inspiraation Mad Menin kuvitteellisesta Don Draper -hahmosta, tämän istuessa klassisen Matchless-moottoripyöyrän selässä. Tapahtumassa tyylikkäästi pukeutuneet motoristit valtaavat kadut 650 kaupungissa 95 eri maassa sunnuntaina 30. syyskuuta.

DGR on hyväntekeväisyysajo, joka järjestetään, koska miljoona miestä menettää henkensä joko itsemurhan tai eturauhassyövän vuoksi. 

DGR:n tiedotteen mukaan yli 120 000 miestä ja naista hienoimpiinsa pukeutuneena ja ajaen vintage tai klassisen tyylin moottoripyörillään kerätäkseen varoja estämään miehiä kuolemaan liian nuorena. Samalla he levittävät tietoisuutta miesten eturauhassyövästä ja mielenterveysohjelmista virallisen yhteistyökumppaninsa Movember Foundationin puolesta.

Tapahtuma on kerännyt jo yli 13 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria vuoden 2013 jälkeen. Tämän vuoden tavoitteena Kunnianarvoisten Herrasmiesten ajolla on kerätä yli 6 miljoonaa dollaria.

Käytännössä ajoon osallistuvat rekisteröityvät hankkeen kotisivulla. Myös Suomella on oma sivunsa, jossa voit rekisteröityä täällä. Tätä kirjoitettaessa Suomen ajoon on osallistumassa 15 kuljettajaa ja rahaa on saatu kasaan 305 euroa.

Tapahtuma edellyttää, että jokainen ajoon osallistuja rekisteröityy tapahtuman kotisivulle, joten ainakaan tässä vaiheessa emme mekään kerro enempää kuin että lähtö ainakin Helsingissä tapahtuu 30.9. kello 12 Senaatintorilta.

Katso video viime vuoden tapahtumasta alla.

Aiheesta aiemmin: Kunnianarvoisten herrasmiesten hyväntekeväisyysajo eturauhassyöpää vastaan 25.9.