Tällä kertaa kokoontumisajo oli järjestetty ulkopuolisesta katsoen suuren salaisuuden vallitessa. Kokoontumisajosta oli todella vaikeaa löytää muuta tietoa kuin että missä se on.

– Emme me tavallisesti järjestä kokoontumisajoamme näin salaperäisesti. Tällä kertaa sattui vain niin, että ihminen, joka julkaisi tapahtuman tiedot Facebookissa alunperin päätti lopettaa koko Facebook-tilinsä, jolloin myös 6 % Rallyn tiedot hävisivät julkisuudesta taivaan tuuliin, kertoo Tom Blomström. – Meitä on täällä silti paikalla noin 100 - 120 henkilöä.

– Kokoontumisajo on tarkoitettu sekä miehille että naisille, Olavi Hurme kertoo puolestaan. – Ja tänne voi myös tulla minkä tahansa merkkisellä moottoripyörällä, 6 % Rally ei ole pelkästään Harrikoille.

Olavi Hurme.

Olavi Hurme.

– Meidän meininki on samaa kuin kaikissa muissakin kokoontumisajoissa: pidetään hauskaa ja tavataan kavereita, joista monet näkee vain täällä kerran vuodessa.

Rallin osallistujien ikähaarukka on noin 20-60 vuotta. Ikääntymistä on havaittavissa meidänkin porukassa, Olavi Hurme pahoittelee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 % Rallyn osallistujien järeämpää pyöräkalustoa.

– Ehkä meidän erikoisuus on siinä, että satsaamme yleensä musiikkiin ja bändeihin aika tavalla. Olemme rock-henkistä porukkaa, ja eilen meillä oli bändinä esimerkiksi karumpaa rock'n rollia soittava Raw Deals Kokkolasta. Tänä iltana lavalle nousee Jumpin´ Red Hot, joka puolestaan vetää rockabillyä. Tosin rock-teltan kanssa on ollut vähän ongelmia tänään kovan tuulen vuoksi.

Paikalla oli myös tatuoija, joka teki tatuointeja koko viikonlopun ajan, sitä mukaa kuin heitä riitti.

Valmistautumista heittoon.

Valmistautumista heittoon.

Lauantai-iltana oli rockabillyn lisäksi luvassa perinteisiä kilpailuja kuten renkaanheittoa ja jalkapallon kuljettamista nokkakärryssä sekä golf-pallon heittoa. Lajit vaativat enemmän taitoa kuin voimaa.

Kilpailujen kiertopalkinto meni viime vuonna Ruotsiin - nyt oli tarkoituksena ottaa se takaisin.

Jokaisella osallistujalla on hieman eri tyyli.

Jokaisella osallistujalla on hieman eri tyyli.

– Tämä on sillä tavalla hauska kokoontumisajo, että kaikki tuntevat toisensa, ja tunnelma on aina hyvä, ikinä ei ole ketään tarvinnut ohjata mihinkään, puhuminen on aina riittänyt. Porukkaa tulee monesta kerhosta ympäri Suomen ja myös Ruotsista. Tapaamme toisiamme, istumme iltaa ja nautimme elämästä, ja päivällä olimme kiertoajelulla, kuten asiaan kuuluu, Hurme kuvaa.

– Viime vuonna kokoonnuimme Kemiönsaarella Kimitoö MC:n vieraina. Tänä vuonna täällä Pietarsaaressa Custom Garagen ja Tom Blomströmin  toimesta. Ensi vuonna 6 % Rallyn järjestää raaseporilainen Destroyers Garage -moottoripyöräkerho. Itse tapahtuma järjestetään Hangossa 16. - 18.8.2019. Toisin sanoen rallin järjestäjä ja paikkakunta vaihtuvat vuosittain.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Custom Garage

– Custom Garage on sellainen 10 kundin porukka. Ajoimme aiemmin kimpassa, mutta nyt porukka on töissä ympäri Suomen. Emme ole koskaan ajatelleet hakea MC-tunnusta, mutta meillä on yhteiset t-paidat ja hupparit, Olavi Hurme selventää.

– 6 % Rally järjestettiin nyt seitsemännen kerran. Olemme aiemmin kokoontuneet Ahvenanmaalla, Kemiössä, Ruovedellä, Lapinjärvellä ja Maalahdessa ja nyt ensi kertaa täällä Pietarsaaressa.

6 % Rally on ainoa alunperin on Suomen ruotsinkielisille perustettu ralli, mutta harmi sinänsä, että tänne hyvin vähän eksyy suomenkielisiä mukaan. He ovat tietenkin kovasti tervetulleita, Hurme vakuuttaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää tyylinäytteitä.

Olavi on itse alunperin Pietarsaaresta lähtöisin.

– Olin 30 vuotta poissa paikkakunnalta, suurimman osan ajasta Ruotsissa, ja kun palasin, kaveriporukka oli muuttunut täysin. Tutustuin sitten paikkakunnan ruotsinkielisiin motoristeihin. Meidän kerhossamme kaikki puhuvat ruotsia, joukossa on vain pari supisuomalaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jalkapallon kuljettaminen nokkakärryllä oli myös mielenkiintoisen näköistä puuhaa.

Jätimme Olavin järjestelemään asioita ja kiersimme tapahtumapaikkaa. Svanenin miljöö on miellyttävä, monipuolinen ja hieno mökkeineen ja uimarantoineen sekä kahvilarakennuksineen, mutta vähän ränsistynyt. Omalta osaltaan asiaa selittää se, että kaupunki vuokraa aluetta vain vuodeksi kerrallaan, joten kenelläkään vuokraajalla ei tietenkään ole motiivia investoida paikkaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämmentävää ei ollut se, että pallo tippui, vaan että se pysyi kyydissä.

Leirintäalueella on myös nurmikkoalueita, mihin pystyttää riittävän isot katokset tai teltat musiikkia varten, ja silti jää vielä tilaa erilaisille kenttälajeille.

Kuten useimmiten, kokoontumisajojen kisat ovat hulvatonta puuhaa, varsinkin jos urheilujuoman käyttö on sallittua. Jos tehtävät vaativat kovasti keskittymistä, liiallinen urheilullisen tason hakeminen saattaa myös vaikuttaa suoritukseen.

Seurasimme kisoja aikamme, kunnes oli aika rientää kotiinpäin. Kiitos Olavi ja Tom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyylejä oli tässäkin lajissa monia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja yleisöllä oli tietenkin vankka mielipide suorituksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi tyylinäyte.

Dragstar-mies

Vaasalainen Bo Björkman oli mukana 6 % Rallyssä jo kolmatta kertaa. Mies oli matkassa 1100-kuutioisella Yamaha Dragstarilla.

– Olen Custom Bikers Finlandin jäsen ja käyn myös sen järjestämissä kokoontumisajoissa.

Oletko kauan harrastanut moottoripyöräilyä?

– Nyt jo 16 vuoden ajan. Innostuin viidenkympin villityksessä ostamaan moottoripyörän, ja olen ajanut samalla pyörällä siitä lähtien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bo Björkman ja hänen Dragstarinsa.

Miksi Dragstar?

– Se tarjoaa mukavan leppoisaa kyytiä. Tehoa siinä on 63 hevosvoimaa, mutta kone vääntää sitäkin mahtavammin, Bo Björkman vakuuttaa.

Mitä muuta moottoripyöräilyharrastukseesi kuuluu?

– Osallistun Motoristit koulukiusaamista vastaan eli MKKV:n tapahtumiin Pohjanmaalla. Ne ovat antoisia tapahtumia, Björkman totesi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukaan mahtui myös rakennettuja pyöriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja monenlaisia pyöriä.