– Erittäin hyvillä mielin olemme, kun näin hyvin kaikki on tähän saakka sujunut, joten tämähän voi mennä vain paremmaksi loppua kohden, järjestelytoimikunnan neuvonantaja Timo Toikkanen iloitsi.

Tapahtumaa on ollut järjestämässä 120 vapaaehtoista työntekijää.

– Kaikki ovat tehneet upeaa työtä suurella sydämellä. Erityiskiitos kuuluu myös Tampereen kaupungille, jonka merkitys on ollut aivan ehdoton.

Tampereen kaupungin edustajat iloitsivat siitä, että katukuvaa värittävät ympäri maailmaa saapuneet motoristit aina perjantaihin saakka. – Tämä on hyvännäköinen tapahtuma ja tukee hienosti vahvaa tamperelaista moottoripyöräkulttuurin historiaa. Muun muassa Pyynikillä ajettiin ratamoottoripyöräilyn MM-pisteistä aina vuoteen 1963 saakka. Myös speedway on ollut täällä aina vahva ja vastikään järjestetystä speedwayn MM-osakilpailustakin on tullut pelkkää positiivista palautetta, Tampereen tapahtumajohtaja Perttu Pesä totesi.

Kansojen paraati valtaa kadut torstaina

Suomalaisilla on ainutkertainen mahdollisuus päästä näkemään FIM Rallyn osallistujat torstaina, kun kansojen paraati täyttää Tampereen kadut klo 12 alkaen.

– Toivomme, että yleisöä saapuisi sankoin joukoin teiden varsille toivottamaan nämä lähes 900 osallistujaa tervetulleiksi Suomeen. Harvoin on tällaista mahdollisuutta päästä näkemään näin monta erilaista moottoripyörää yhdellä kertaa. Ja tämä kulkue on paitsi näyttävä myös humoristinen, Toikkanen vinkkaa.

Kansainvälinen matkamotoristien kokoontumisajo 69. FIM Rally järjestetään Tampereella 28.6.-4.7.2014. Viralliset ohjelmapäivät ovat 1.-3.7.2014.

Motouutisissa aiheesta aiemmin: FIM-ralli tuo Tampereelle 950 matkamotoristia 23 eri maasta