Mitä pitää tehdä, että saa tämän pyörän keulan nousemaan?

Mitä pitää tehdä, että keulan saa nousemaan?

– Mahdollisimman alhaisilla kierroksilla lähtee pumppailemaan, sitten kovaa kaasua ja nykäistään ylös. Siten keula nousee kevyesti. Kun keulan saa nousemaan tiettyyn kulmaan, niin siinä pysyy helposti, selittää SFT:n Jani Rautio ja näyttää esimerkkiä.

Tästä kokemuksesta riittää iloa elämään pitkäksi aikaa, hehkutti Pekka Tommola.

Kokeilunhaluisia näyttelyvieraita oli jonoksi asti. Seuraavana vuorossa oli Pekka Tommola. Joidenkin harjoitusyritysten jälkeen keula nousi vauhdilla ja turvanarut pitivät huolen, ettei pyörä kipannut nurin. Noustuaan pois keulintasimulaattorista miehen hymy oli herkässä.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin keulia. Ostin juuri enduron, niin pitäähän päästä kokeilemaan, miltä keuliminen tuntuu. Olipa erilainen ja vauhdikas kokemus. Kuntoa vaatii, jos meinaa pitkään tuolla harjoitella. Tuli mahtava fiilis. Tästä kokemuksesta riittää iloa elämään pitkäksi aikaa, hehkutti Pekka Tommola.

Keuliminen oli superhauskaa myös Viivi Hukkasen mielestä.

Seuraavana vuorossa oli Viivi Hukkanen. Pyörän käsittely on raskasta, mutta sinnikkäästi hän jatkaa yrittämistä. Lopulta ajoitukset menevät kohdilleen ja keula nousee korkeuksiin.

– Käsiin sattuu, mutta oli ihan superhauskaa. En ole aikaisemmin isommalla pyörällä edes ajanut, riemuitsi puolestaa Varkaudesta Jyväskylään saapunut Viivi Hukkanen.

Nuori Mikael Lahtinen kävi päivän mittaan useampaankin otteeseen harjoittelemassa keulimissimulaattorilla. Alla video Lahtisen alkupäivän tyylinäytteestä.