Kolmattatoista kertaa järjestetty Vespa World Days -tapahtuma päättyi viime viikonloppuna Zankassa, Unkarissa. Kyse on tärkeimmästä maailmanlaajuisesta Vespa klubien kokoontumisesta maailmassa.

Balaton-järven rannalle kokoontunut Vespa kansa vietti kolme päivää ystävyyden, seikkailujen ja maailman tunnetuimman skootterimerkin lumouksessa. Kuten valmistajan julkaisemassa tiedotteessa todetaan, kyse on italialaisen teknologian, eleganssin ja tyylin todellisesta symbolista.

Kuva: Simone Borghini

Vespistejä Unkarissa.Kuva: Simone Borghini

Yli 3500 Vespaa kaikilta mahdollisilta aikakausilta ja kaikkina mahdollisina malleina  ajeli Zankan kaduilla viikonlopun aikana. "Vespistijeja" eli Vespa-harrastajia oli paikalla kaikkiaan yli 5000 40 eri maasta. He edustivat yhtä montaa kansallista Vespa-klubia enimmäkseen Euroopasta, mutta myös Hong Kongista, Kanadasta, Israelista, Japanista, Filippiineiltä, Australiasta ja Indonesiasta.

Vuonna 2020 järjestetään kaksi Vespa World Days -tapahtumaa. Toinen Guimarãesissa Portugalissa 2. - 5. heinäkuuta ja toinen Balilla, Indonesissa 23. - 25. heinäkuuta.

Kuva: Simone Borghini.

Vespa on ajaton riemu. Kuva: Simone Borghini.

Vespa World Days -tapahtuma järjestetään vuosittain vuonna 2006 perustetun Vespa World Clubin toimesta. Se perustettiin seuraajaksi Vespa Club d’Europelle ja myöhemmin Vespa Klubien kansainväliselle liitolle.

Kaikki Vespa-mallit on rakennettu teräksestä jo alun alkaen aina legendaarisesta ensimmäisestä vuoden 1946 98-kuutioisesta ampiaismallista lähtien aina nykyisiin Vespa Primaveraan ja GTS:ään. Ne ovat kestäneet aikaa, niitä on edelleen miljoonia tien päällä kaikkialla maailmassa inspiroimassa Vespa-klubilaisia. Usein Vespat säilytetään isältä pojalle, ja niistä pidetään hyvää huolta.

Yli 70-vuotisen historiansa aikana Vespasta on tullut maailman suosituin ja myydyin skootteri. Sitä on myyty yli 18 miljoonaa kappaletta kaikkialla maailmassa. Samalla se on myös kulttuurinen ilmiö, joka yhdistää sukupolvia ja jopa maanosia.

Suomalaisen Vespa-skoottericlubin sivuille pääset tästä.

Kuva: Simone Borghini.

Vespa-fiiliksiä. Kuva: Simone Borghini.