Hirvieläinkolareita tapahtuu MTV:n mukaan eniten Pohjois-Savossa ja Uudellamaalla. Hirvionnettomuuksia sattuu kuitenkin koko Suomen alueella, kaikkein eniten vilkkailla kaksikaistaisilla pääteillä.

MTV:n kartasta selviää, missä hirvieläinonnettomuudet tapahtuvat. Isot punaiset merkit tarkoittavat kuolemaan johtanutta hirvikolaria, pienemmät loukkaantumiseen johtanutta ja keltaiset onnettomuutta, jossa ihmisiä ei loukkaantunut. Siniset merkit merkitsevät peurakolaria. Onnettomuudet vuosina väliltä tammikuu 2009–heinäkuu 2015.

Missä liikennettä on eniten, tapahtuu varsin luonnollisesti myös enemmän hirvieläinonnettomuuksia.

Riski hirveen törmäämisestä on suurimmillaan alueilla, joissa hirviaidat alkavat ja loppuvat. Vuorokaudenajan osalta hirvieläinonnettomuudet sijoittuvat lähitunteihin auringonlaskua ennen ja jälkeen.

Peuraonnettomuuksista valtaosa eli 72 prosenttia tapahtui esimerkiksi viime vuonna Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

MTV:n karttaan pääset tästä.

Motoristin kannattaa myös muistaa, että peurakolari on moottoripyörällä matkassa olevalle paljon suurempi ja kohtalokkaampi riski kuin autoilijalle.

Aiheesta aiemmin: Kartta kertoo, missä peurakolarit on ajettu - uskomaton tiheys, karttoja lisätty

 

Eniten peurakolareita sattuu Lounais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Eniten peurakolareita sattuu Lounais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.