"MotoGP ja Dorna Sports ovat syvästi suruissaan kuultuaan Fausto Gresinin poismenosta. Kaksinkertainen maailmanmestari 125-kuutioisten luokassa ja varikon avainhahmoja Gresini tiimin perustajana sen jälkeen, legendaarista italialaista tullaan kaipaamaan syvästi.

Gresini aloitti kisaamisen 125-luokan maailmanmestaruudesta 1983 ja otti debyyttivoittonsa seuraavana vuonna. Sitä seuraavana vuonna hän otti lisää voittoja ja podiumsijoja ja saavutti 125-luokan maailmanmestaruuden 1985. Oltuaan toinen vuonna 1986, italialainen taisteli ja otti 10 voittoa tiellään mestaruuskruunuun, jonka saavutti 1987 sementoiden siten paikkansa Grand Prix -kisojen historiassa.

Fausto Gresini kisaurallaan.

Fausto Gresini kisaurallaan.

Gresini kilpaili vuoteen 1994 asti ja sinetöi voittojensa määrän 21:n tullen erääksi aikakautensa menestyksekkäimmistä kuljettajista 125-kuutioisten luokassa. Ripustettuaan ajopukunsa naulaan hän saavutti yhdenvertaisen ja vaikuttavan menestyksen suojakaiteen toisella puolen.

Hänen matkansa tiiminjohtajana alkoi 1997, ja Gresini team otti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 2001 japanilaisen Daijiro Katon voimin 250-kuutioisten luokassa. Lisää mestaruuksia tuli 2010 Moto2-luokassa Toni Eliaksen toimiessa kuljettajana ja 2018 Moto3:ssa Jorge Martinin voittaessa. 2019 tiimi voitti epävirallisen FIM Enel MotoE World Cupin puikoissa Matteo Ferrari. Tiimit, jotka kantavat Fausto Gresinin nimeä kisaavat kaikissa kolmessa luokassa 2021 MotoGP:stä Moto3:een kuten myös MotoE:hen ja kisaavat hänen kunniakseen.

Gresinin muisto elää sekä hänen saavutuksissaan radalla että hänen perintönään tiimin perustajana ja johtajana. MotoGP ja Dorna Sports osoittavat syvimmät surunvalittelunsa kaikille, jotka tuo legendaarinen italialainen jättää taakseen: hänen perheelleen, ystävilleen, kollegoilleen, tiimilleen ja monelle muulle tänä vaikeana aikana.

– Olen syvästi murheissani Fauston menettämisestä. Hän oli hyvä ystävä ja pidin hänestä paljon. Olen seurannut uutisia hänen tilastaan hyvin läheltä ja olin onnekas saatuani puhua hänen kanssaan, kun hän oli sairaalassa. Olen todella surullinen tällaisesta menetyksestä paddockilla ja haluan lähettää syvimmän surunvalitteluni hänen perheelleen, ystävilleen ja tiiminsä jäsenille, totesi Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta."