Nimellä 52 Express tunnetun ME-nopeushankkeen takana on entinen GP-kisakuljettaja ja sivuvaunukuski Alex Macfadzean. Kuljettajan pallille istuu Guy Martin ja tavoitteena on huikaiseva yli 644 km/h nopeus kaksipyöräisellä streamlinerilla. Pyörän moottorina on Rolls-Roycen 1200 hevosvoiman suihkuturbiini.

Rahaa kuitenkin puuttuu hankkeelta vielä – emme tiedä, miten paljon – joten Alex Macfadzean on tarjoutunut myymään kokoelman klassisia BMW:n R-sarjan moottoripyöriään. Ne tulevat myyntiin Silverstonessa huutokaupassa lauantaina 22. toukokuuta.

Hankkeen onnistumisen myötä Martin saavuttanee tavoitteensa olla maailman nopein mies kaksipyöräisellä. Tämä siis sillä edellytyksellä, että he saavat kerättyä tarvittavat varat rakenteilla olevan pyörän saamiseen valmiiksi sekä testaamiseen.

Tältä 52 Expressin pitäisi näyttää valmiina. 9-metrinen streamliner on varmasti vaikuttava näky ja 1200 hevosvoiman suihkuturbiinimoottori myös kuulostaa siltä.

Tältä 52 Expressin pitäisi näyttää valmiina. 9-metrinen streamliner on varmasti vaikuttava näky ja 1200 hevosvoiman suihkuturbiinimoottori myös kuulostaa siltä.

Guy Martin tunnetaan mm. lukuisista yrityksistään voittaa Mansaaren ajot. Mies onkin kiivennyt siellä podiumille peräti 17 kertaa, mutta ei ole koskaan voittanut ensimmäistäkään kisaa. Viimeisellä osallistumiskerrallaan hän loukkaantui ulosajossa erittäin vakavasti, ja ilmeisesti päätti, että riskit ovat liian suuret ja vetäytyi Mansaarelta.

Sittemmin Martin on keskittynyt enemmän ennätysten murskaamiseen, ja Guinnessin ennätysten kirjassa onkin moni saavutus hänen nimissään.

ME-nopeuteen pystyvän streamlinerin kehittäminen ja rakentaminen ei ole halpaa huvia. Arvattavasti Guykin osaa arvostaa Alex Macfadzeanin uhrausta, kun tämä on tarjoutunut myymään kokoelmansa 1961 BMW R50S:n, 1964 BMW R27:n, 1967 BMW R50/2:n, 1968 BMW R69S:n ja 1970 BMW R60/5:n. Ei varmastikaan ole helppo paikka luopua upeista pyöristä. Motiivin ennätyksen tavoitteluun ja Martinin tukemiseen täytyy olla vahva.

Asiasta kertoi HotCars.

Aiheesta aiemmin:

Tällaisella kaksipyöräisellä suihkuturbiinihirviöllä Guy Martin tavoittelee yli 644 km/h maailmanennätysnopeutta

Projekti300: Guy Martin rakentaa turbo-Hayabusaa huikeaa ennätysyritystä varten