Guy Martin, kaikkien uskalikkojen isä ja hyvä ettei äitikin, viettää nykyään osan elämästään farmarina, mutta vapaa-aika menee suurimmalta osin Projekti300:n kimpussa, lentokentällä puskemassa mahdottoman rajoja hieman kauemmas sekä itsensä että turboahdetun Hayabusansa osalta.

Mies on rakentanut ja virittänyt Hayabusaansa siitä lähtien kun osti sen, ja mielessä on ollut vain yksi asia: nopeus. Pyörään on myös rakennettu aerodynaaminen kokokate, jota Martin kävi testaamassa ja virittämässä tuulitunnelissa.

300 mailin rajan rikkominen ei ole helppoa, vaikka pyörän turboahdettu moottori tuottaakin jo 830 hevosvoimaa.

Guy Martin ja Hayabusa radalla.

Ensimmäisellä yrityksellä 2018 Guy pääsi pyörällä 183,044 mailin, 294,58 km/h loppunopeuteen. Kesällä 2019 ennätys parantui 414,77 km/h ja tällä hetkellä miehen kovin loppunopeus Hayabusalla on jo 282 mailia, 453,84 km/h.

Puuttuvat 18 mailia saattavat olla vaikeimmat löytää, mutta ne vaaditaan ennätyksen rikkomiseen. Kyse ei ole enää pelkästä tehosta, vaan pienetkin asiat vaikuttavat, ja ajosuorituksen pitää varmasti olla täydellinen.

Martin kertoi Visordownille, että koko mailin matka seisovasta lähdöstä kestää vain 16 sekuntia, ja on "pelkkää hulluutta, painiottelu joka osa-alueella".

– En pysty nukkkumaan kahteen päivään, kun olen ollut nopea tällä pyörällä. 250 mailia tunnissa on okei, mutta 260 tai 280, en pysty nukkumaan kahteen päivään. Olen virtaa täynnä, Martin kertoo.

Guy Martinin Projekti300:n etenemistä voit seurata miehen Instagram-sivulla täällä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Guy Martinin Instagram-tili.

Guy Martin ja Suzuki Hayabusa.