LBC/WIMA Finland on ympäri Suomea toimiva, naismotoristeille tarkoitettu moottoripyöräkerho. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävällä kerholla menee hyvin. Juhlavuoden tavoitteeksi asetettiin jäsenmäärän nostaminen yli 300:an naismotoristiin. Tavoitteeseen päästiin jo alkuvuodesta, MP23-messuilla.

Miltä tuntuu olla kolmen vuoden tauon jälkeen Helsingissä MP-messuilla?

– Ihan älyttömän hyvältä. Odotettiin, että päästään vihdoin viimein messuilemaan ja meidän osasto on tänä vuonna ollut niin sanotusti suksee, iloitsi Ladies´ Bike Club/WIMA Finland ry:n presidentin, Nina Kukkohovi.

Syykin on ilmeinen?

– Se on tuo moottoripyörän nosto, mikä on tuonut tähän todella paljon ihmisiä. Sitä haluavat kokeilla, ikään katsomatta, lähes kaikki. Ikäjakauma on ollut 11 vuotiaasta tytöstä, jopa lähes kahdeksankymppiseen ikäihmiseen asti. Tämä on kiinnostanut kaikkia todella paljon.

LBC/WIMA Finland ry:n osasto MP23-messuilla.

LBC/WIMA Finland ry:n osasto MP23-messuilla.

Kuinka monelle tulee yllätyksenä, että saakin nostettua tuon moottoripyörän ylös ja miten helppoa se loppujen lopuksi on?

– Ihmiset katsovat ensin vierestä, että näyttääpä helpolta, mutta ajattelevat etteivät itse varmasti pysty samaan. Kun sitten kokeilevat, niin lähes kaikki, ketkä eivät ole aikaisemmin kokeilleet tällä tekniikalla, millä me sitä opetetaan, sanovat että vau en olisi uskonut, että nostan tuon ylös. Kun on tekniikka hallussa, lähdet nostamaan oikealla tavalla, niin se on helppoa. Toki pyöriä on eri kokoisia, meillä on nyt tässä kuivapainoltaan 190 kiloinen pyörä, mutta kun hallitsee tekniikan, niin sillä pääsee jo hyvin pitkälle.

Wima Finland ry:lle tulee tänä vuonna 30 vuotta täyteen. Kuinka juhlistatte tätä juhlavuotta?

– Meillä on kolme vuosittaista ajotapahtumaa. Näillä näkymin, kesäkuun puolessa välissä oleva kerääntymisajo on tarkoitus muuttaa 30 vuotisjuhlaksi. Lähdemme WIMA:n juurille, mistä se eräiden naismotoristien avulla sai alkunsa, eli Haikon kartanoon. Vielä ei ole saatu tehtyä asioiden eteen paljon mitään, kun nämä MP23-messut on vienyt meidän ajan. Messujen jälkeen aletaan oikeasti miettimään, millä tavalla kesä vietetään.

LBC/WIMA Finland ry:n presidentti Nina Kukkohovi.

LBC/WIMA Finland ry:n presidentti Nina Kukkohovi.

Miltä LBC/WIMA Finland ry. näyttää tällä hetkellä kerhona?

– Se näyttää hyvältä. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosien saatossa, aikanaan meitä on ollut Suomessa yli 500 ja nyt useamman vuoden ajan jäseniä on ollut reilut 200. Tarkoitus oli, että nyt juhlavuonna saadaan jäsenmäärä kasvatettua yli kolmensadan. Näiden messujen aikana on saatu lähes sata uutta jäsentä, eli tavoite tuli todennäköisesti täyteen jo tänä viikonloppuna. Tottakai aina halutaan ja otetamme mielellään lisää jäseniä. Nuoria naisia olisi kiva saada lisää, että meillä olisi jatkumoa. Mekään ei ihan loputtomiin jakseta.

Miksi WIMA:an kannattaa liittyä?

– Meillä on aivan loistava porukka. Meitä on kaiken näköisiä, kokoisia, ikäisiä, kaikenlaisilla pyörillä ajavia naisia. Osa on todella puheliaita ja sosiaalisia, jotkut ovat ehkä hiljaisempia, mutta jokaiselle annetaan oma tila. Meillä otetaan vastaan kaikki, saa olla juuri sellainen kun on, ketään ei jätetä yksin. Meidän matkassa saa loistavia reissuja, posket ja mahan kipeäksi nauramisesta. Välillä itketään, tuetaan toisia, jos on suruja. Tämä on hieno yhteisö, Kukkohovi vakuutti. 

LBC-WIMA Finland ry:n sivuille pääset tästä 

Miten moottoripyörä nostetaan oikeaoppisesti:

Nojaa moottoripyörän satulaan takapuolella niin, että jalat ovat yhdeksänkymmenen asteen kulmassa. Ota käsillä kiinni stongasta ja pyörän laukkutelineestä. Varmista, että selkä on suorana ja katse eteenpäin. Sitten lähdetään "kävelemään" taaksepäin. Voima tulee jaloista, ei käsistä. 

Esimerkkivideo 1: Nostamassa Siiri Riitsalu, taustatukena varmistamassa Laura Louhi vasemmalla ja oikealla Jaana Hämeenniemi

Pyörän nostaminen ei ole myöskään pituudesta kiinni. Tällä tekniikalla se onnistuu lyhyemmältäkin ihmiseltä. 

Esimerkkivideo 2: Nostamassa Ada Hämes ja varmistamassa vasemmalla Riitta Rajalin sekä Tarja Vekkeli.

Aiheesta aikaisemmin:

Ladies´ Bike Club Pohjanmaa: "Meidän pyörien tarinat"

Ladies´ Bike Club Pohjanmaa messuilla leirinuotion äärellä

Äiti ja tytär: Moottoripyöräilyä kimpassa vauvaiästä koko perheen voimin - elämä täynnä elämyksiä

WIMA - ihanat naiset pyörillä