Vappuajelut alkavat monella paikkakunnalla puolilta päivin. Useasta moottoripyöräkerhosta huolimatta Lappeenrannassa ei tiettävästi ole koskaan järjestetty yhteistä ajelua. Yksittäisiä motoristeja sen sijaan oli jo muutamia liikenteessä Lappeenrannan satamassa ennen puolta päivää. Keli suosi, sillä hienoista tuulta lukuunottamatta auringonpaiste lämmitti mukavasti. Tapasimme sataman parkkipaikalla ajomatkalla olleen Henri Kupiaksen, joka oli lähtenyt Kouvolasta aamulla kello kahdeksan. 

– Hieman oli viileää aamusta, mutta ei liian kylmä. Näin aamusta saa ajaa rauhassa, kun vappuaan juhlineet ihmiset ovat vielä lepäämässä, Kouvolasta Haminan ja Ylämaan kautta Lappeenrantaan ajanut Kupias kertoo.

Hän on kokenut motoristi, joka 80-luvulta alkaen on harrastanut matkamoottoripyöräilyä. Parhaana vuotena mittariin on kertynyt yli 30 000 kilometriä. Hän on yhdessä vaimonsa kanssa ajanut kotimaan lisäksi ympäri Euroopan.

Parhaana kesänä Kupiainen on ajanut yli 34 000 kilometriä moottoripyörällä.

– Vaimo tykkää istua matkoilla takana, eikä itse halua ajaa. Viime kesänä poikkeuksellisesti lähetimme moottoripyörän edeltä Etelä-Eurooppaan, jonne lensimme perästä ja ajoimme Italiasta pyörällä takaisin Suomeen.

Tänä vuonna kesäkuun alussa kuukauden kestävä matka vie Baltian kautta ainakin Itävaltaan. Kupiainen tekee matkaa kaikessa rauhassa.

– Lepopäiviä on varattu reitin varrelle. Matkaa kertynee noin 5000 kilometriä.

Tänä vuonna Henri lähtee kesäreissulle yksin vaimon kiireiden takia. Yksin matkatessa täytyy turvallisuus ottaa eri tavalla huomioon, ja erilaisiin tukiverkostoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Yhdeksi tärkeimmistä apuvälineistä Kupias toteaa varakännykän, että yhteys kotimaahan varmasti toimii.

Kupiaisen Yamahassa on mukana toimintakamera ja navigaattori. Pidemmillä reissuilla mukana kulkee myös varanavigaattori.

 

Tekniikka on muutenkin tullut jäädäkseen. Ennen paperikarttojen nimeen vannonut Kupias varautuu pitkille matkoille nykyään kahdella Tom Tom-navigaattorilla, joihin molempiin on ladattu matkareitit ennakkoon. Tabletti on myös kätevä, sillä siitä sijainti kulloinkin esimerkiksi kaupungissa selviää kätevästi, vaikka siinä ei sim-korttia olisikaan.

Vapunpäivänä Kupiaksen ajoreitti jatkui Lappeenrannan satamasta Tuohikotin ja Valkealan kautta kotiin Kouvolaan. Matkaa kertynee kaikkiaan noin 250 kilometriä mukavia mutkateitä.

Henri Kupiainen ja matkatyökalu.

Jos sinulla on lähettää omasta tai jonkun kerhon järjestämästä vappuajelusta kuvia, niin laita ne osoitteeseen toimitus@motouutiset.fi
Kuvaan mukaan lyhyt teksti, missä kuva on otettu ja mielellään myös kuvan ottajan nimi (nimeä ei julkaista, jos et sitä halua). Lähetettyjä kuvia ei tulla käyttämään missään muussa yhteydessä ilman kuvan ottajan lupaa.

Hauskaa vappua kaikille ja turvallisia kilometrejä.