Pitkä-Hippikopteri: Persoonallinen katseenvangitsija

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä. Tämä tuli hyvin esille Helsingin Bike Show:ssa. Näytteillä oli moottoripyöriä laidasta laitaan ja jokaisella katsojalla oli oma suosikkinsa, jota halutessaan sai äänestää. Palkituille sijoille ei tänä vuonna yltänyt Jessica Loven Chopper-sarjassa esillä ollut "Pitkä Hippikopteri". Yleisön mielenkiintoa ansaitusti herättänyt rottapyörä oli hienona lisänä moninaisten pyörien joukossa.

Tämä on tämmöinen 'tyyli ennen tarkoitusta' pyörä. Hauskaa tämän kanssa on, toteaa päivittäin moottoripyörällään ajava Jessica Love.

Tämä on tämmöinen 'tyyli ennen tarkoitusta' pyörä. Hauskaa tämän kanssa on, toteaa päivittäin moottoripyörällään ajava Jessica Love.

Vuosimallin -69 Honda CB750 Four eli "tuutti" on löytö Californiasta. Pyörä pelastettiin paikalliselta rakennustyömaalta heinikon seasta. Suomeen pyörä löysi tiensä suomalaisen herra Pitkän tuomana ja häneltä Jessica Love pyörän osti heinäkuussa 2012.

Kyseinen pyörä on Jessica Loven ensimmäinen ikinä omistama pyörä.

Jessica Love.

Jessica Love.

– Olen aina digannut moottoripyöriä, ja kun päätin ostaa sellaisen, halusin saman tien hommata makean prätkän. Tykkään muutenkin 70-80-luvun tyylistä, ja tämä pyörä istuu ajan tyyliin. Kaverit kannustivat, että kun opin ajamaan tällä, niin sen jälkeen osaan ajaa minkälaisella pyörällä hyvänsä. Kauheahan tämä on ajaa, nauraa Jessica.

Hippikopteri on useasti jättänyt tielle kesken matkan. Esimerkiksi alkuperäinen vuoden -69 moottori leikkasi kiinni ja tilalle asennettiin -77 vuosimallin voimanpesä.

Vanha tuutin 8-venttiilinen kone.

Vanha tuutin 8-venttiilinen kone.

– Aina on kuitenkin löytynyt joku, joka on auttanut vian tullen. Olen tätä kautta tutustunut myös uusiin ihmisiin. Viime kesänä kymmenen kertaa tienposkeen hyytynyt Pitkä Hippikopteri on tänä kesänä kulkenut huomattavasti luotettavammin. Olen jäänyt vain kaksi kertaa tien varteen, joten tässä suhteessa tämä kesä on mennyt hyvin. Tarvittava työkaluvarustus kulkee mukana kätevästi sivulaukuissa, joten suurta hätää ei ole, nykyään moottoripyörämekaanikoksi opiskeleva Jessica Love kertoo.

Asiaa.

Asiaa.

Seppo oli juuri saanut kortin

Helsinki Bike Show’ssa nähtiin onneksi muitakin nuorempia motoristeja. Seppo oli juuri kaksi viikkoa aiemmin saanut A2-kortin, joten hän oli matkassa Kawasaki R5:lla.

Karkkilalaiskaverukset Voltteri (vasemmalla) ja Seppo. Miehet olivat matkassa Sepon Kawasaki R5:lla.

Karkkilalaiskaverukset Voltteri (vasemmalla) ja Seppo. Miehet olivat matkassa Sepon Kawasaki R5:lla.

Mukanaan hänellä oli niinikään A2-kortin omistava kaverinsa Voltteri, jonka ajamiset olivat vähissä, kun oli tullut ajettua ylinopeutta autolla talvella, ja kortti paremmassa tallessa.

Hänellä oli ollut tavoitteena ajaa täysi A-kortti kesän mittaan. Onneksi kesiä tulee jatkossakin.

Kumpikin nimesi ”syylliseksi” omalle moottoripyöräinnostukselleen omat isänsä, sillä molempien kotona on ollut moottoripyörä. Ja niinhän se on, nuorena se asennekasvatus oikean harrastuksen pariin on aloitettava.