Brett Fox, ikää 28 vuotta, on kotoisin Teksasista ja on asustellut viimeiset neljä vuotta Washington DC:ssä. Fox myi tosiaan kaiken omistamansa lukuunottamatta Triumph Bonnevilleään ja sen sivuvaunua, hän nimittäin ajelee tavallisesti sillä huskynsä Kitin kanssa. Hieman yllättäen mies ei kuitenkaan aja kuin alkumatkan Triumphillaan ja koiransa kanssa. Hän jättää molemmat vuodeksi veljensä luo Teksasiin, ja hyppää sitten tuliterän Kawasaki KLR 650:n puikkoihin ja suuntaa kohti vielä syvempää etelää.

Fox on myös jättänyt työnsä yksityisessä kyberturva-alan yhtiössä ja aikoo matkan varrella tehdä mitä tahansa töitä saa. Hän on entinen merijalkaväen sotilas, ja ennakoi vaikeuksia matkalle: – Odotan tulevani ryöstetyksi, samoin oletan, että pyöräni varastetaan, mutta vaikeuksien kautta syntyvät parhaat tarinat.

Vuonna 2011 hän erosi armeijan palveluksesta ja innostui moottoripyöräilystä ja laskuvarjohypyistä. Hän haluaa matkallaan tehdä benjihypyn Costa Ricassa Monteverdessä, koska siellä pystyy tekemään pisimmän benjihypyn Etelä-Amerikassa, 470 jalkaa, joka on peräti 143 metriä.

Kiti, sivuvaunukoira jää valitettavasti Teksasiin.

Kiti, sivuvaunukoira jää valitettavasti Teksasiin.

Uudeksi vuodeksi Patagoniaan

Fox halusi Etelä-Amerikan kärkeen Patagoniaan, koska on nähnyt hienoja kuvia sieltä, ja häntä osaltaan myös kutkuttaa ajaa sinne moottoripyörällä. Paikkaan, jonne toiset lentävät maksettuaan matkasta tuhansia dollareita. Hän toivoo olevansa paikalla uudenvuodenpäivänä ja ennen sitä esimerkiksi Brasiliassa kesän lopulla siten, että välttää Rion olympialaisista aiheutuvan väenpaljouden.

Fox suunnittelee toisaalta matkaansa millintarkasti ja toisaalta merijalkaväen opeilla: improvisoi, mukaudu ja voita vaikeudet.

Miehen tavoitteena on selvitä matkastaan asunnon ja muun omaisuuden myynnistä saamillaan rahoilla ja tekemällä mitä tahansa työtä, mitä löytää matkan varrelta. Hän aikoo telttailla niin paljon kuin mahdollista 500 dollarin riippumatto-teltassaan. Hän on ollut Amazonilla aiemminkin, ja on sitä mieltä, että sillä kokemuksella ei varmasti halua nukkua maan pinnalla.

Niinä öinä kun ei pysty telttailemaan, mies aikoo nukkua retkeilymajoissa ja harrastaa coach-surfingia eli kotimajoitusta.

Yhteydenpito hoituu Google Fi -palvelun kautta, joka tarjoaa matkapuhelin- ja datayhteydet 120 maahan. Puhelut saa kiinteään hintaan, datayhteyksistä pitää maksaa gigatavujen mukaan.

Foxin Triumph vaunuineen. Varsinainen matkaväline on Kawasaki.

Foxin Triumph vaunuineen. Varsinainen matkaväline on Kawasaki.

Omalla matkalla

Fox on valikoinut huolellisesti varusteensa moottoripyörästä telttaan ja reppuun, joka on valmistettu varkauksia estäväksi. Hän ei kuitenkaan ole tehnyt näitä valintoja siksi, että olisi saanut sponsoreita. Hän haluaa tehdä matkan omalla tavallaan olemalla riippumaton kenestäkään, myöskään sponsoreista tai vaikkapa joukkorahoituksesta. Internetsivuston matkaa vartenkin hän perusti siksi, että muutkin adrenaliininkylläiset seikkailijat saisivat vinkkejä omien matkojensa suunnitteluun.

Fox jättää koiransa Kitin veljelleen ristiriitaisin tuntein, sillä se on hänelle tärkeä, mutta samalla hän ajattelee, että koska matkalla on vaaransa, hän ei kestäisi sitä, että jollekulle hänen läheiselleen tapahtuisi jotain. Lisäksi hän kokee, että jos hänellä olisi joku mukanaan, hän menettäisi tilaisuuden tutustua paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin.

Foxin internet-sivustoa kannattaa käydä katsomassa. Siellä on paljon mielenkiintoista asiaa matkan tekemisestä sekä valintojen perusteista ja lisää tekstiä ja kuvia tulee, kunhan matka etenee. Foxin matkasta kertoi Washingtonian.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Amokin riippumattoteltasta uusi versio seikkailijoille - Draumr 3

Puuhun ripustettava teltta ensi kesän ykköshitti kokoontumisajoihin?

Brett Foxin matkablogin logo.

Brett Foxin matkablogin logo.