– Kun Hannes antoi kuulua itsestään päätin, ettei moottoripyöräilyn tarvitse jäädä tauolla, kuten isosiskonsa syntyessä, joten hankin moottoripyöräämme Honda Gold Wingiin sivuvaunun. Itse sivuvaunun teki kuopiolainen Jukka Riekkinen, joka vieläkin suunnittelee ja tekee sivuvaunuja.

Pakarisen perheen matkatyökalu.

Pakarisen perheen matkatyökalu.

– Hannes syntyi helmikuussa ja jo maaliskuussa hän oli ensimmästä kertaa moottoripyörän kyydissä. Ikää hänellä oli tuolloin vain puolitoista kuukautta. Toisin sanoen vaikka Hannes täytti tänä vuonna vasta neljä vuotta, alkava ajokausi on hänelle viides. Alkuun hän oli ajon aikana luonnollisesti äitinsä sylissä vaunussa. Ensimmäisenä keväänä tehtiin vain pieniä reissuja täältä Kuopiosta Lahteen tai Tampereelle.

– Tämä helpottaa harrastusta. Voi lähteä aina kun haluttaa, kun voi ottaa pojan mukaan. Ajellaan aina minne sattuu mieleen juolahtamaan. Kun ollaan koko perheen voimin matkassa, niin lapset istuvat sivuvaunussa ja vaimo takana. Mukaan liitetään vielä peräkärry, joten kaikki tarpeellinen saadaan helposti kulkemaan mukana, kertoo isä Harri Pakarinen.

Asianmukainen ajatus.

Asianmukainen ajatus.