Kuopiolainen avopari Niina Paukkonen ja Janne Eskola olivat tulleet päivämutkin käymään Lahdessa Kawa-juhlissa. 

– Tulimme suorinta tietä ja vähän kiireellä, mutta nyt kun lähdemme takaisinpäin, niin ajamme rauhallisesti ja nautiskellen mutkateitä, pariskunta totesi yhteen ääneen.

Kyselimme tietenkin, kun nuoria kuskeja sattui kohdalle, että mistä on tullut kipinä ajaa moottoripyörällä ja miksi nimenomaan Kawasakilla?

– Kyllä minä voin ainakin omalta osaltani todeta, että moottoripyöräilyssä vauhti ja vapaus viehättävät. Ja kun samalla voi yhdistää hyöty- ja huvinäkökohdat arkiajoon, niin pystyy nauttimaan myös ajamisen muista puolista, Janne Eskola kertoo.

– Harrastan myös jonkin verran radalla-ajamista ja käymme erilaisissa tapahtumissa, kuten tämä ja kokoontumisajoissa. Niissä motoristien yhteisöllisyys on se, mikä kiinnostaa.

Pariskunta lomailee kesäisin enimmäkseen Suomessa, tietenkin moottoripyörillä.

– Jos tavaraa tarvitaan paljon mukaan, niin lähdemme matkaan autolla, mutta jos reissuun lähtiessä heitetään reppu pykälään, niin lähdemme moottoripyörillä, Janne nauraa.

Maailman paras pyörä?

– Minä taas en saanut aikanaan nuorena mopoa enkä kevaria, joten sitten kun hankin moottoripyörän, niin koska ei tarvinnut kysellä keneltäkään, hommasin heti kerralla vähän isomman, Niina kertoo omaa moottoripyöräilyhistoriaansa. – Aavistuksen vaikeaksi ja kalliiksi on mennyt kortin hankkiminen portaineen ja byrokratioineen. Harrastuksen aloittaminen tulee kalliiksi.

Niina ja Janne taitavat olla hyvä esimerkki moottoripyöräilystä yhdistävänä tekijänä.

Niina ja Janne taitavat olla hyvä esimerkki moottoripyöräilystä yhdistävänä tekijänä.

Niinalla on pyöränä Kawasaki ZX-6R ja Jannella ZX-10R.

– Jotenkin minua on aina merkkinä viehättänyt Kawasaki. Kun aloin miettiä ensimmäisen oman pyörän ostamista, niin totesin, että Kawasaki on hyvännäköinen, ja siinä on luonnetta, Niina tunnustaa. – Kun kerran sitten olin hankkinut jo Kawan, niin toisen pyörän kohdalla en edes harkinnut muita vaihtoehtoja.

– Viime vuosien aikana minulla on ollut muutama Kawa, ja ne ovat olleet laadukkaita. Kawasaki on myös erilainen pyörä kuin muut. Minun mielestäni nykyinen ZX-10R:ni on maailman paras pyörä, Janne toteaa. 

Jos nyt ajat maailman parhaalla pyörällä, niin mitä seuraavaksi?

– En tiedä, ehkä H2, mies myhäilee.

Miten moottoripyöräily sopii nykynuorille?

– Moottoripyöräily vaatii tiettyä luonnetta, joten se ei sovellu kaikille. Täytyy olla kipinää tai halua ajamiseen, joten ei voi sanoa kenellekään, että pitää olla kiinnostunut. Mutta me olemme ainakin saaneet paljon ystäviä tämän kautta ja kun ajattelee vauhtia, vapautta ja hienoa yhteishenkeä, niin sitten taas, kenelle sopii, niin tämä on erittäin hyvä harrastus, molemmat kehuvat yhteen ääneen.