– Ajoin eilen perjantai-iltana Helsingistä Kauhajoen Nummijärvelle, jossa järjestetään tänä viikonloppuna  jokavuotinen kokoontumisajo. Nummijärviajossa on taas perinteisesti aivan mahtava meininki. Esimerkiksi, vaikka saavuinkin myöhään, niin siitä huolimatta pääsin saunaan.

Huomasin, että tänä viikonloppuna järjestetään aivan Kauhajoen naapurissa Jurvan Botniaringillä Road Racing SM-avajaiskisat. Soolopyöriä näkee jatkuvasti kaikkialla, mutta sivuvaunumoottoripyöriä ja maailmanmestareita ei näe joka päivä, joten päätin tulla täällä käymään, kun olin jo vajaan 50 kilometrin päässä.

Nummijärviajoissa aloittivat juuri mölkky-kisan, mutta maltoin kuitenkin lähteä tänne. Ennen lähtöä söin todella maukkaan lounaan, josta iso kiitos Nummiskatiimille. Vatsa täynnä oli hyvä lähteä tänne pienelle ilta-ajelulle, Tiina "Tintti" Felt kertoo.

Tiina 'Tintti' Felt tuli paikalle katsomaan maailmanmestari Päivärintaa ja sivuvaunuja.

Tiina 'Tintti' Felt tuli paikalle katsomaan maailmanmestari Päivärintaa ja sivuvaunuja.

Paikalle saapuu mieshenkilö, joka saman tien huomaa rikkoutuneen katteen:"Oot sitten kaatanut pyöräsi".

– On kahdenlaisia motoristeja: niitä jotka ovat kaatuneet ja niitä jotka tulevat kaatumaan. Yhdessä rallissa kivi jäi takarenkaan alle ja siihen hiekalle pyörä meni nutulleen. Katteet ovat sen verran kalliita, etten ole välittänyt hankkia uusia. Eikä tuo ajoa haittaa millään muotoa. Viime kädessä voin laittaa siihen vaikka kynsilakkaa peitteeksi, Tiina naurahtaa.

– Olen ajanut 26 kesää. Tämä on aivan loistava "tyttöjen" pyörä. Mittarissa on 180 000 kilometriä, ei woblaa, eli on vakaa ajettava, ja siinä on vielä iso tankki. Toisin sanoen tämä on  mahtava matkapyörä. Ostin oman Hayabusa GSX 1300R:ni vuonna 2008 Kajaanista. Tuhannen kilometrin huolto tehtiin Helsingissä, jonka jälkeen lähdin sillä kertaa Kreikassa järjestettyyn FIM-ralliin. Vuosittain kilometrejä kertyy 11-15 tuhatta. Parhaimpana vuonna 20 tuhatta. Silloin ajoin Italiassa pidettyyn Wima-ralliin ja Finitaan.

Kotimaan ralleihin osallistun mahdollisuuksien mukaan. Linnareissu on hyvä, Rottarallissa on mahtava tunnelma, ja viime vuonna Karjuralli oli aivan huikean hyvä. Samaan aikaan aivan ralli-alueen vieressä järjestettiin Karjurock. Välillä voit käydä teltalla tankkaamassa ja sitten siirtyä aidan toiselle puolelle katsomaan Uriah Heepiä, se oli ihan kuningasjuttu. Tänä vuonna nämä tapahtumat ovat valitettavasti eri viikonloppuina, harmittelee Tiina Felt.

Yleisöä riitti RR-kauden avauskisassa molemmille lehtereille.

Yleisöä riitti RR-kauden avauskisassa molemmille lehtereille.

Viime vuonna Tiina Felt palkittiin Nummijärviajojen Kauimpaa tullut akka -palkinnolla, kuinka mahtoi tänä vuonna käydä, sitä eivät vielä tätä kirjoitettaessa Kauhajoen Moottoripyöräilijät ry:n sivut osanneet kertoa.

Edit 2.6. klo 21.39: Kauhajoen Moottoripyöräilijät ry:n Rauno Välimäki kertoi, että kauimpaa tulleen akan palkinnon pokkasi tänä vuonna Tarja Jylänki. 

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Nummijärviajo pyörähti käyntiin perjantaina positiivisissa tunnelmissa