Assisin Petrignanossa toimivan Moto Club Jarno Saarisen teko on kypärännoston arvoinen. Pienessä maalaiskylässä toimivassa kerhossa on vain kuutisenkymmentä jäsentä. ”Vain” on tässä tapauksessa suhteellinen määritelmä, sillä kerho on saanut perustettua kyläänsä Jarno Saarisen puiston. Kerho on koonnut varat patsaan veistämiseen. Veistäjä – Elia Alunni Tullini – on hänkin kerhon jäsen.

Elian isä Paolo Alunni Tullini kuvasi kerhoa, että sillä on kuutisenkymmentä jäsentä, jotka ovat samalla – ja ennen kaikkea - hyviä ystäviä keskenään. Moottoripyöräily yhdistää, sen tiedämme, mutta tässä on siitä poikkeuksellisen vakuuttava esimerkki. Jarnon nimikkopuistoon Petrignanoon pystytettiin Jarnon patsas viime kesänä. Nyt patsaan kaksoiskappale on lähdössä kohti Turkua.

Moto Club Jarno Saarisen väkeä ja heidän Jarnolle Italiaan pystyttämänsä patsas. Kuva Paolo Alunni Tullini.

Moto Club Jarno Saarisen väkeä ja heidän Jarnolle Italiaan pystyttämänsä patsas. Kuva Paolo Alunni Tullini.

Näin reissu heitetään

Mistäpä muualta matka alkaisi kuin Jarno Saarisen puistosta. Sitten matkalaisten silmissä vilisevät kyltit Assisi, Cesena, Bologna, Modena, Mantova, Verona, Rovereto, Trento, Bolzano ja Innsbruck. Illalla 27. kesäkuuta ollaan 810 kilometrin taipaleen jälkeen Munchenissä.

Seuraavana päivänä moottoripyörien alla vilisee 870 kilometriä asfalttia matkalla Monacosta Travemündeen. Kuten tunnettua, laiva Vuosaareen lähtee aamuyöstä, joten reissaajat uskovat ehtivänsä alukseen.

Jarno Saarisen patsas Italiassa. Kuva Paolo Alunni Tullini.

Jarno Saarisen patsas Italiassa. Kuva Paolo Alunni Tullini.

Loppu onkin arvattavissa: Helsingistä Turkuun 170 km. Kilometrit Euroopan mantereella kertovat, että MC Jarno Saarisen jäsenet osaavat paitsi veistää patsaita, myös harrastaa topakkaa moottoripyöräilyä. Ehkäpä loppumatkaa siivittää ajatus pääsystä rantasaunaan suomalaisten FINITA-ystävien kanssa.

Tässä linkki KMC:n sivuille, jossa on lisää tietoja FINITAsta.

Kuva Paolo Alunni Tullini.

Kuva Paolo Alunni Tullini.