Pienesti kädet täristen vastaan puheluun; luurin toisessa päässä on vielä vähän unenpöpperöinen Reckless Loven solisti Olli Herman. Haastattelu alkaa vähän haparoiden koittaessani muodostaa järkeviä lauseita ulos suustani, mutta jutun lähtiessä pörräämään suu tottuu taas puhumiseen.

- Kiinnostus moottoripyöräilyyn on lähtösin ihan lapsuudesta. Tarkkaa paikkaa en osaa sanoa, mutta tutustuttua rockiin se kasvoi. Silloin kun pääsi ensimmäistä kertaa moottoripyörän kyytiin se vei loputkin mukanaan, Olli sanoo pienesti naurahtaen.

Herman luettelee muutamia idoleita jotka inspiroivat - listalle pääsee niin David Lee Roth kuin Billy Idol. Erikoismaininnan saavat Rothista otetut kuvasarjat jossa hän poseeraa nojaten Harrikkaan, ja katsoen suoraan kameraan.

Todellisuus parempi kuin odotukset

Penelope-Harrikkaa väsättiin yli vuosi yhteistyössä Hermanin ja Mr. Moore Motorcycles / Harley-Davidson Tampereen kanssa. Lopputulos oli parempi mitä Olli oli koskaan pystynyt kuvittelemaan.

- Se oli parempi kun odotin - tässäkin nähdään että todellisuus on tarua ihmeellisempää. Villeimmätkään unelmat eivät vedä vertoja minkälaista se oikeasti on, rokkari tokaisee.

Vaikka Penelope-moottoripyörä onkin ollut ajossa vasta muutaman kuukauden, on silti kilometrejä kertynyt lähemmäs 4000. Sateisen kesän ja kiireisen keikkailun takia Olli on pystynyt ajamaan ainoastaan viikolla päiväsaikaan. Mitään päämäärää retkillä ei silti ole ollut.

- Ajaminen on ollut pelkkää harharetkeilyä; ilman aikataulua, määränpäätä tai edes suuntaa. Mikään ajotapa ei ole ainakaan vielä noussut parhaimmaksi vaan nauttinut vaan aktiivisesta ajosta jota Harrikka vaatii ja vapauden illuusiosta, Olli myhäilee selittäessään.

Olli ja omistajan hymy.

Olli ja omistajan hymy.

Moottoritiet pannassa

Inhokki silti löytyy - moottoriteille Herman ei ole eksynyt.

- Inhoan moottoritieajoa, koska se on tylsää ja maisema pysyy betonisena koko ajan. Suosin enemmän vanhoja maanteitä - sillä ei ole väliä onko ne mutkittelevia vai suoria koska maisemia löytyy, hän huomauttaa.

Reckless Loven solisti ajaa tyyli edellä - retrokypärä, ajohanskat ja nahkatakki kuuluvat miehen ajotyyliin joka sopii täydellisesti myös Penelopen turkoosiin väritykseen.

- Pyörässä sai olla väriä - useimmat Harrikat on kiiltävän mustia tai mattamustia ja jos väriä halutaan niin harmaita, nauraa Olli. Penelopen turkoosi väri oli päähänpisto ja sitä inspiroi 50-luvun Miami ja sen retrotunnelmat.

Vielä ennen haastattelun loppua kysyn tullaanko Penelope-Harrikka näkemään bändin seuraavalla musiikkivideolla.

- Seuraavasta musavideosta ei vielä tiedetä, joten jos se kuvataan sellaiseen aikaan jolloin ajaminen on mahdollista se on ihan mahdollista. Vielä ei tokikaan tiedetä, Olli sanoo miettelijäänä.

Haastattelun lopussa kiitän hyväntuulista Ollia haastattelusta ja ennen puhelun katkeamista toivotan turvallisia ajokelejä. Ehkä ensikesän kelit suosivat rokkaria ja Olli nähdään keikoillakin Penelopen kanssa.

Aiheesta aiemmin:

Reckless Loven Olli Herman ja Penelope-Harrikka: yhdessä kuumaan kesään - katso kuvat 

Reckless Loven Olli Herman: ääni ratkaisee rokkarille moottoripyörässäkin

Kirjoittaja Viivi Hämes oli koulunsa taksvärkkipäivänä Motouutisilla töissä.