Kuinka aloitit urasi stuntkuskina?

– Olen kertonut tämän saman tarinan kaikille. Joona Vatanen oli keikalla Torniossa ja ensimmäistä kertaa minulle valkeni, että moottoripyörän päällä voi olla miten päin vain, eli sitä voi noinkin ajaa. Show´ssa pommit räjähtelivät ja se oli kaikin puolin siistin näköistä. Tiesin heti, että tuo on minun lajini. Olin harrastanut ratsastusta 15 vuotta, mutta tuntui, että hevoshommissa ei enää tehot riittäneet. Korkeintaan hevonen voi lennättää sinut selästään. Voihan toki pyöränkin selästä lentää, mutta se on oma vika, kertoo Regina Lanko.

Regina Lanko viettää kesät Jyväskylässä ja talvet Lapissa.

– Syksyllä 2014 muutin Jyväskylään ja pääsin kokeilemaan tuttuni stunttipyörää. Kun toisella yrittämällä onnistuin "bikesurffissa", eli nousemaan pyörän liikkuessa sen päälle seisomaan, niin homma tuntui heti omalta, ja 2015 hommasin ensimmäisen oman stunttipyöräni.

Vähän kerrassaan kokeilin omia ja pyörän rajoja. Opin keulimaan ja oli hieno hetki, kun opin endoamaan, eli liukumaan etupyörällä. Kun vielä sain perän kääntymään sivulle, niin se oli todella hienoa. Kuopion Moottoripyöränäyttelyssä 21.-22.4.2018 pääsen ensimmäistä kertaa yleisön eteen yhdessä Joona ja Justus Vatasen kanssa. Toivottavasti sitä ennen tulee kelejä, että pääsee harjoittelemaan.

Regina Langon Jyväskylässä esillä olleella stuntpyörällä ei asfaltilla stunttailla, sillä pyörässä oli kiinni tela ja suksi.

– Olen aina tykännyt talvesta ja metsässä ajamisesta. Kun näin tämän, niin halusin heti itselleni tällaisen. Tästä tuli vähän niinkuin talviharrastukseni. Tällä on ollut ihan mahtava ajaa. Tämä on vähän jäykempi kääntää, mutta muuten ajettavuus on yhtä helppoa kuin normaalilla moottoripyörällä. Tällä pääsee syvässäkin lumessa tuntureihin. Tänä talvena ehdin olla pari kuukautta Muoniossa ajamassa tällä, selitti selitti kesät Jyväskylässä ja talvet Lapissa viettävä Regina Lanko.

Kolmikko Duo Vatanen (Joona ja Justus Vatanen) ja Regina Lanko, eli "Miss Stuntbum" nähdään Kuopion Moottoripyöränäyttelyssä 21.-22.4.2018. Joona Vatasella on allaan viime keväällä nähty Honda CBR 1000, Justus Vatasella on uusi Triuphin Street Triple 675 ja Regina Lanko vaihtaa telan ja suksen renkaisiin Jyväskylässä nähtyyn KTM 300 EXC:hen. Heidän näytöksensä ovat lauantaina 21.3 kello 12, 14 ja 16. Sunnuntaina näytösajat ovat kello 12 ja 14.

Vm-17 KTM 300 EXC talvimoodissa eli Camso DTS 125 telasarja ja suksi vielä kiinnitettynä.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: Stunt-Duo Vatanen vauhdissa Kuopiossa

FMX-kuski Sebastian Westberg MP18-messuilla: flunssaa ja öistä iskarinvaihtoa - stunt-hommat silti hoidossa

Naisstunttaaja Sarah Lezito: harjoittelu tekee mestarin