– Tie näytti erittäin hyvältä ja juuri pestyltä. Siinä ei ollut hiekkaa eikä mitään, joten liukkaus yllätti täydellisesti. Tien pinta oli kuin jäätä, Mika Pellinen ihmettelee.

Korvaukset yllättäen vakuutuksista

– Urakoitsija ja Vantaan kaupunki olivat tunnustaneet heti ja todenneet, että he maksavat. Liikennevakuutusyhtiö ei kuitenkaan saa lain mukaan hakea rahoja edellämainituilta Eli motoristit maksavat nämäkin vakuutuksissaan. Vain kaskon osuus on haettavissa tienpitäjiltä, kertoo Pellinen.

– Ajovarusteet puolestaan menevät kotivakuutuksesta, niiden osalta vakuutusyhtiö voi hakea korvauksia tienpitäjältä.

Tien pintaa.

Tien pintaa.

Poliisin suhtautuminen ihmetytti

– Paikalle tullut poliisipartion vanhempi konstaapeli ei edes noussut autosta, vaan totesi vain, että "kausi pitäisi aloittaa myöhemmin". Vieressä autotkin sutivat ja liukuivat samalla tiellä. Lisäksi poliisi totesi, että "kaikki nää tiet on tälläsiä". Kysymys kuuluukin, että miksi poliisi ei ollut puuttunut asiaan jo ennen kuin tälläistä tapahtuu koska tiesivät liukkaudesta, ihmettelee Pellinen.

Kaikkiaan kuusi henkilöä on hakenut korvauksia Vantaan kaupungilta kalsiumkloridin vuoksi kaatumisista.

Kuten kuvasta näkyy, rengas on 'märkä', vaikka tie on periaatteessa kuiva, kuten kelikin.

– Motoristien bonusten menetys on oma lukunsa. Ne ovat asiana vielä auki, mutta jos menevät, urakoitsijalta voi periaatteessa hakea korvauksia menetetyistä bonuksista, mutta miten nekin sitten lasketaan on suuri kysymysmerkki, Mika Pellinen pohtii, kerrotaan SMOTOn sivuilla alun perin ilmestyneessä jutussa.

Linkki juttuun tässä.

Edit 23.7. klo 6.56: Yläpuolisella rivillä oleva linkki korjattu.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Kaleva: Motoristeilla syytä varovaisuuteen ainakin Oulun suunnalla - katupölyn sidontaan käytetty aine liukastuttaa tien pintaa

Tieurakoitsijan virhe Vantaalla: motoristit kaatuilivat liukkaalla asvaltilla - ongelmia myös muualla?

Kun tielle kylvetään motoristille hengenvaarallisia "kuulalaakereita", niin missä on urakoitsijan tai tienpitäjän vastuu?

Selvitys: Pölynsidonta-aineen väärä käyttö aiheuttanut lukuisia hengenvaarallisia tilanteita motoristeille

Uskomattominta on, että kuten lähikuva renkaasta paljastaa, rengas oli 'märkä' vielä seuraavanakin päivänä onnettomuuden jälkeen, vaikka oli kuiva ja aurinkoinen keli.