Viikonlopun aikana kerrotaan usean motoristin kaatuneen sulalla asvaltilla Vantaalla. Syynä siihen oli kaupungin toimeksiantoa toteuttaneen urakoitsijan virhe, mikä teki asvaltista jäänliukasta, MTV kertoo.

Keravalainen Tomi Piiparinen oli aloittamassa lauantaina ajokautta kyydissä istuneen vaimonsa ja edellä ajaneen kaverinsa kanssa. Itä-Hakkilassa Vantaalla Pohjolantien ja Kuninkaanmäentien risteyksessä edellä ajanut kaveri yllättäen menetti pyöränsä hallinnan ilman varoitusta ja kaatui. Piiparinen ehti hiljentää ja vaihtaa ajolinjaa ajoissa.

Vauhti oli ollut alle sallitun 40 km/h:n, joten liian kovasta vauhdista ei ollut kysymys. Tienpinta oli Piiparisen mukaan niin liukas, että siinä pystyi liukumaan metrejä vain muutaman askelen vauhdilla. Hänen mukaansa vain öljyinen asvaltti voi olla noin liukas.

Kolmikko teki vaarallisesta tiestä ilmoituksen. Paikalle saapuneen pelastuslaitoksen yksikkö tuli toiselta vastaavalta tehtävältä, jossa motoristi oli kaatunut kemikaalin liukastamalla tiellä ajettuaan.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoi olevansa tietoinen Hakunilassa tapahtuneesta toisesta onnettomuudesta. Vätön mukaan urakoitsija oli myöntänyt, että pölynsidontaliuoksen laimennuksessa oli sattunut virhe, ja sitä oli suihkutettu liian laajalle alueelle.

Kalsiumkloridiliuosta käyttävät kaikki pääkaupunkiseudun kunnat. Se on 32 prosenttista, mutta käytön yhteydessä se laimennetaan 5-10 prosenttiin.

Vätön mukaan liuos oli jäänyt liian vahvaksi ja se tekee asfaltin näköjään todella liukkaaksi. 

Samanlaisia yllätysliukkaita on todettu ainakin Seinäjoella. Missä kaikkialla muualla sitten lisäksi?