– Boom Boom Bikers Mcc on perustettu Raumalla 2008, Turun osasto perustettiin vuonna 2011 ja Seinäjoki pääsi joukon jatkoksi 2016. Me ollaan sekapyöräkerho ja jäseniä on karvan vajaa 50, kertoi Veli-Matti Jylhä Boom Boom Bikers Mcc:stä.

– Me keskitytään ajamiseen ja pyörien rakentamiseen. Pyörän rakentelu ei ole pääsyvaatimuksena, noin puolet porukasta on innokkaita rakentajia. Lisäksi kierretään eri tapahtumia ja pienillä porukoilla ollaan pyörähdetty ulkomaillakin. Esimerkiksi viime vuonna käytiin yhdessä Pinky Lady´s:ien kanssa Kroatiassa, Veli-Matti Jylhä jatkaa.

– Tämä on tämmöistä perinteistä vanhanliiton MP-touhua. Ajamista, rakentelua, sekä pyritään kiertämään mahdollisimman paljon eri ralleja ja tapahtumia. Viime vuosina hyväntekeväisyys on tullut toimintaan mukaan, listaa Veli-Matti Jylhä Boom Boom Bikers Mcc:n toimintaa.

Veli-Matti Jylhä (vas.) ja Toni Pollari Boom Boom Bikers Mcc Seinäjoki.

Veli-Matti Jylhä (vas.) ja Toni Pollari Boom Boom Bikers Mcc Seinäjoki.

– Hyväntekeväisyys Runin lisäksi rahaa on kerätty tarramyynnillä. Apu on ohjattu lyhentämättömänä joko ruokana, lahjakorttina tai muuna, ennalta sovittuna materiana. Saatu tuotto on mennyt suoraan autettaville perheille, mutta yllättävänä ongelmana on ollut löytää avuntarpeessa olevia perheitä.

– Boom Boom Bikers Seinäjoki on sen verran uusi kerho, että haluamme saada tälläkin lisää näkyvyyttä ja enemmän yhteistoimintaa muiden Pohjanmaalla toimivien kerhojen kesken, Jylhä pohtii.

– Kesällä tulee käytyä muiden kerhojen luona kahvilla, toteaa Boom Boom Bikers Mcc Rauman Julle Äärilä.

Paikalle saapuu Boom Boom Bikers Mcc:n presidentti Iippa Keränen. Miksi alkujaan perustit Boom Boom Bikers Mcc:n?

– Olen tällainen ikuinen motoristi. 16 vuotiaana aloitin moottoripyöräilyn ja tänä vuonna alkaa 40 vuosi pyörän päällä. Olen aikaisemminkin perustanut kerhoja. Entisistä jäin pois aikoinaan ihan perhesyistä. Meille syntyi poika. Perhe, poika, työ... Aika ei yksinkertaisesti riittänyt kaikkeen. Neljä vuotta olin pois kerhotoiminnasta, aloitti Iiippa Keränen.

– Kymmenen vuotta sitten vanhin poika alkoi olla moottoripyörä-iässä. Saatiin ympärille muutamia tuttuja, niin siitä se lähti taas liikkeelle. Tällä hetkellä vanhin poikani on Boom Boom Bikers Mcc Rauman pään Vice Presidenttinä, iloitsi Keränen.

– Vuosien kuluessa mukaan on löytynyt lisää reiluja kavereita ja kerhon toiminta on laajentunut Turun lisäksi tänne Seinäjoelle. Olen kiitollinen, että saatiin Seinäjoki mukaan. Heidän mukanaan tuli paljon lisää virtaa kerhon toimintaan. Nämä ovat sellaisia "duudsoneita" kaikki, kehui Keränen.

Mistä nimi Boom Boom Bikers?

– Boom Boon Bikers sai nimensä siitä, että olen suuri bluesin ystävä ja ihailen John Lee Hookeria (1917-2001), jolla oli biisi nimeltä Boom Boom. Kun on suuri bluesin ystävä, niin miksi ei kerhon nimi voisi olla Boom Boom Bikers, selitti Iippa Keränen kerhon nimen historiaa.

Kuka ja miten pääsee Boom Boom Bikers Mcc:n jäseneksi?

– Ihan tavalliset ihmiset. Meitä on tällä hetkellä noin 50, joista neljä on naisia, eli olemme sekakerho. Nähdään tapahtumissa ja joku suosittelee jäseneksi. Meillä on koeaika, siitä tietyllä protokollalla mennään eteenpäin kohti täysjäsenyyttä. Tämä on tiivis kaveriporukka. Esimerkiksi täällä Seinäjoella tulee käytyä vähintään kerran kuukaudessa, Keränen päättää.

Aiheesta aiemmin: Pinky Ladies Mcc haluaa tehdä asiat omalla tavallaan

Boom Boom Bikers Mcc:n presidentti Iippa Keränen (etualalla) on pitkän linjan motoristi.