– Motivaatio tehdä tällainen valokuvasarja syntyi kaikista feikeistä makeudella silatuista kuvista ja moottoripyöräkulttuurin kliseistä, joita niin mielellään esitellään tämän päivän moottoripyörämaailmassa, David Frost kertoo. Jutun aloituskuvassa on Nick Gilmer.

Rise Above on jatkuvaa ihmisten ja heidän moottoripyöriensä opiskelua, joka menee tapahtuneen onnettomuuden synnyttämien alkuperäisten traumojen taakse esitellen samalla jokaisen kuljettajan säilyneen innostuneisuuden kaksipyöräisiin. Jokaisen kuljettajan tarina on erilainen, kuitenkin selviydyttyään sekä fyysisistä että henkisistä haasteista noustakseen niiden yli ja  jatkaakseen sen tekemistä, mitä he rakastavat.

David Frost: Richard Jones 1.

"Frost esittää moottoripyöräilystä innostuneen todellisen sisimmän luonteen. Tämä ei ole trendikästä muotihulluttelua tai malleja poseeraamassa täsmällisesti rakennetuissa asennoissa ja asuissa, jotka yrittävät esittää sitä, mikä on coolia moottoripyöräilyssä".

David Frost: Richard Jones 2.

David Frostin Rise Above -kuvat ovat signeerattuina myynnissä Motoattic-sivustolla. Siellä voi sekä ostaa kuvia että tarkastella niitä lähemmin ja lukea jokaisen kuvatun henkilön tarinan. Tämä teksti on enimmäkseen lainattu Motoatticin esittelystä, mutta mikäli asia kiinnostaa enemmän, niin lisää David Frostin näkemyksiä ja varmasti lähiaikoina myös uusia kuvia ja tarinoita löytyy hänen henkilökohtaisesta blogistaan Rise Above - survivors stories, photographies by David Frost.

Kun lähetimme sähköpostia hänelle, hän kertoikin, että tämä sarja on oikeastaan nimeltään Rise Above Show Series 1 Portland Oregon. Tällä hetkellä hän työskentelee Series 2 Seattle Washingtonin parissa ja sen jälkeen tulee Series 3 Los Angeles California.

David Frost: omakuva.

Frost itse on ollut osallisena useassa vakavassa moottoripyöräonnettomuudessa ja siltä pohjalta hän ammentaa ja ymmärtää koko onnettomuudessa olleen tunneskaalan; tuskat, masennuksen ja kamppailun päästä takaisin ajamaan moottoripyörällä, joka on Rise Above -kokoelman käyttövoima. 

Se, että Frost on sekä kokenut ammattivalokuvaaja että motoristi, antaa hänelle myös voimaa katsoa syvälle rohkeitten ja intohimoisten ajajien sieluun, jotka ovat kulkeneet läpi hiuksianostattavien ja kuolemaa uhmaavien onnettomuuksien, ja vain jatkaneet päästäkseen taas ajamaan välittämättä siitä, millaisia menneet vammat ovat. 

David Frost: Amanda Sundvor 1.

Jokaisesta Motoatticissa myydyn kuvan tuotosta menee osa Motorcycle Travel America Foundationin, MTAF:n tilille. Se tukee onnettomuuksissa kuolleitten motoristien perheitä ja lapsia.

David Frost: Arun Sharma 2.

Frostin kanssa käymämme kirjeenvaihdon mukaan hän on erityisesti kiinnostunut moottoripyöräilyn turvallisuudesta ja sen parantamisesta, ja se on tavoitteena hänen kuvasarjoillaan. Hänellä on myös sivusto fullfacearesexy.com joka ei myy ajovarusteita, mutta pyrkii edistämään turvallisten ajovarusteiden, kuten kokokypärän käyttöä moottoripyöräillessä.  

David Frost: Chris Lee 1.