Petri Hämäläisellä on pienkonemekaanikon paperit taskussaan, mutta kuten hän itse toteaa, ‘ammattitaito kasvaa työtä tehdessä’. Hän on työskennellyt monessa eri mp-korjaamossa, kunnes neljä vuotta sitten perusti oman 2Wheels-korjaamon Seinäjoelle.

– Testissä käymme pyöristä läpi riskikohdat sillä periaatteella kuin olisimme ostamassa pyörää itsellemme. Tarkastuskohteina ovat erityisesti pyörän turvallisuuteen vaikuttavat kohteet niin, että se on turvallinen ajaa eikä sitä heti tarvitse ryhtyä korjaamaan.

– Lisäksi arvioimme huoltotarpeen, kuluvat osat sekä onko pyyntihinta suhteessa pyörän kuntoon; onko se pyynnin arvoinen vai ylihinnoiteltu.

– Otamme huomioon myös pyörän rakentelun vaikutukset lopputulokseen. Vaikka pyörää on modifioitu tekijänsä mielestä paremman näköiseksi, muutokset voivat heikentää pyörän ajettavuutta.

Käytetyn ostajalle Hämäläisellä on tarjolla hyvä vinkki.

– Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jos kuluvat osat, kuten renkaat ja voimansiirto sekä jarrupalat ovat kunnossa, niin pyörä muutenkin on kunnossa, ja uusi omistaja pääsee vähällä vaivalla. Tarkemmassa läpikäynnissä sitten paljastuvat mahdolliset muutkin huollon tarpeessa olevat kohteet.

– Huoltokirja ei vielä sinänsä takaa mitään, sillä huoltoja on monen tasoisia ja huolellisuusasteita on erilaisia. Tämä ketään mollaamatta, Hämäläinen toteaa.