"Ajoin kotiini töitten jälkeen tänään, ja ja moottoripyöräni, joka varastettiin neljä vuotta sitten, oli pihassani nojaamassa autotallia vasten, joku palautti sen! Rakensin pyörän kun olin 20 vuotta vanha! Olen iloinen kun sain sen takaisin. Näköjään hyviäkin asioita maailmassa tapahtuu myös. Uskomatonta!" päivitteli missoulalainen Miles McCarvel Facebook-sivullaan lokakuun 13. päivänä.

Ja kuulostaahan se uskomattomalta, sillä Miles McCarvel oli aivan varma siitä, että ei enää koskaan näe vuosimallin 1972 Harley-Davidsoniaan.

Omituisinta oli, että pyörä näytti täysin samalta kuin silloin, kun McCarvel viimeksi näki sen: siitä puuttui edelleen akku, renkaat olivat tyhjät, eikä sillä oltu ajettu mailiakaan!

– Olin että mitä helvettiä, tiedäthän? En pystynyt uskomaan sitä, hän kertoi Missoulian-lehdelle.

McCarvelin pyörä on vuosimallin 1972 Aeromachi Harley-Davidson 350 Sprint.

Missoulan poliisin mukaan ihmiset äärimmäisen harvoin palauttavat varastamiaan tavaroita ilman poliisin väliintuloa.

McCarvel työskentelee sikäläisessä metallityöläisten liitossa ja oli ollut työmatkalla, kun hänen autotalliinsa murtauduttiin ja pyörä joutui kadoksiin.

Kun McCarvel oli lähtenyt työmatkalle, naapuri löysi yhden hänen aseistaan laaksosta kotinsa takaa, ja McCarvel ajatteli jättäneensä autotallin oven lukitsematta. Hän kävi välillä kotona ja lähti uudelleen matkaan. Palattuaan hän huomasi, että autotallin ovi oli selällään ja lisää tavaroita oli kadoksissa, mukaan lukien hänen moottoripyöränsä.

Pariin vuoteen asiasta ei kuulunut mitään, kunnes poliisi löysi yhden hänen aseistaan jengitappelun jäljiltä Kaliforniasta ja toisen Missoulasta. Aseet hän sai takaisin, mutta pyörä oli edelleen kateissa.

Varkauksilla oli tietenkin huonot puolensa, mutta toisaalta ne muuttivat McCarvelin suhtautumista elämään.

– Ehkä en vain tarvinnut noita tavaroita, enkä myöskään käyttänyt niitä. Kuten että minulla oli nämä aseet, joilla en koskaan ole ampunut, ja moottoripyörä, jolla en koskaan ajanut. Pidin ne vain, koska niillä oli tunnearvoa, McCarvel pohti.

McCarvel kertoo, että hän ei tiedä, kuka murtautui hänen talliinsa ja vei hänen pyöränsä ja tuhansien dollareiden arvosta muuta tavaraa, jotka edelleen ovat kateissa. Mutta hän sanoo ajattelevansa, että se oli joku, joka asuu lähellä, tai joku, joka alkoi tuntea syyllisyyttä.

Tiedossa ei ole, aikooko mies laittaa pyörän ajokuntoon. Asiasta kertoi Great Falls Tribune.

 

Teksti: Erkki Mäki, kuvat Miles McCarvelin Facebook-sivu