Hämeen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poliisi kiinnitti huomiota Lahdessa torstaina aamupäivällä  Vesijärvenkadulla liikkuneeseen moottoripyörään, johon oli kiinnitettynä epäselvä rekisterikilpi. Poliisi näytti pysähtymismerkkiä pyörälle Vuorikadulla. Se jatkoi kuitenkin matkaa kääntyen Mariankadulle ja jätti kyydissä olleen matkustajan siinä pois. Sen jälkeen moottoripyörä jatkoi matkaa kovalla vauhdilla Mariankatua alas ja yritti kääntyä vasemmalle Hämeenkadulle. Risteyksessä pyörän kuljettaja kuitenkin menetti ajokkinsa hallinnan ja kaatui suistuen paikassa olleen rakennustyömaan aitoihin.

Kuljettajaksi paljastui ajo-oikeudeton 35-vuotia mies. Huumausaineen pikatesteri osoitti hänen olevan amfetamiinin vaikutuksen alainen. Miehen hallusta löydettiin nyrkkirauta. Lisäksi mies oli matkustuskiellossa eikä olisi saanut poistua Heinolan kaupungin alueelta. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja vaarallisen esineen hallussapitoon ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Tapahtuma-aikaan sekä Mariankadulla että Hämeenkadulla oli runsaasti jalankulkijoita ja ajoneuvoliikennettä. Rakennustyömaan kohdalla on ajokaistoja kavennettu ja siinä on 30 km/h nopeusrajoitus.