Tällä viikolla Euroopan unionin teollisoikeuksien virastoon (EUIPO) jätetyssä tavaramerkkihakemuksessa ovat ensimmäiset mallinimet, jotka on rekisteröity sen jälkeen, kun TVS huhtikuussa osti Nortonin 17,6 miljoonalla eurolla. Hakemuksessa mainitaan seuraavat nimet: “Norton Electra“, “Fastback“, “Navigator“, “Nomad“, “Ranger” ja “Combat“.

Mallinimet olivat käytössä 60- ja 70-luvuilla.

Navigator oli 349cc twini, jota valmistettiin 1960 - 1965. Electra oli sivumalli, jossa sama moottori porattiin 383 kuutioiseksi 1963.

Fastback Norton Commando 750 nimettiin Fastbackiksi 70-luvulla, ja 1972 Commando sai uuden, Combat-nimisen moottorin.

Nomad on poikkeus näissä mallinimissä; se oli valmistuksessa jo 50-luvulla ja Rangeria valmistettiin 1967-1969.

Motorcyclen mukaan jokaisen näiden nimen kuvaus hakemuksessa on sama, eikä niissä kerrota muuta kuin että ne koskevat "kulkuneuvoja; maalla soveltuvaan liikkumiseen; moottoripyöriä; mopedeja; skoottereita / moottoriskoottereita; osia ja varusteita, jotka sopivat moottoripyöriin ja kulkuneuvoihin".

Eli nimet sisältävät sen, että niitä käytetään uusiin ajoneuvoihin. On mielenkiintoista nähdä, mistä päästä listaa aletaan purkamaan, ja miten TVS aikoo hyödyntää Nortonin perimää. Ei ehkä tarvitse olla suuri ennustaja, jos epäilee, että ensimmäisessä mallissa on kaksoiskehtorunko ja rinnakkais-twini.

Stuart Garnerin hallinnoimana aikana - joka päättyi tämän vuoden tammikuussa - Norton elvytti retromallit Commandon ja Dominatorin sekä Atlaksen. Ne eivät enää ole malliluettelossa. Nortonin sivustolta löytyvät enää Atlas sekä V4 RR superbike ja V4 SS.

Aiheesta aiemmin:

Legendaarinen brittimerkki joutui selvitystilaan

Hyviä uutisia faneille: intialainen TVS osti ja pelastaa brittilegenda Nortonin

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Norton Motorcycles