Moottoripyörä- ja moottorivalmistuksen lisäksi Kawasaki Heavy Industries spinoffaa myös tavallisia ja luotijunia valmistavan yksikkönsä.

Kawasaki toivoo näillä operaatioilla pystyvänsä nopeuttamaan päätöksentekoprosessia sekä parantamaan taloudellista tilannettaan, kertoi NHK World - Japan News. Spinoff tapahtuu vuoden 2021 aikana.

Moottoripyörien myynti on laskenut voimakkaasti Kaakkois-Aasiassa koronaviruspandemian vuoksi. Yritys odottaa joutuvansa kuittamaan siitä noin 5 miljardin jenin, 41 miljoonan euron, tappiot tältä liiketoimintavuodelta.

Kawasaki toteaa vahvistavansa teollisuudenvälistä yhteistyötä ympäristösäädösten noudattamisessa ja muissa asioissa.

Kawasakin pääjohtaja Hashimoto Yasuhiko kertoi, että hän toivoo moottoripyöräliiketoimintayksikön jatkavan vahvan Kawasaki-brändin rakentamista ja elävöittävän markkinaa yhteistyössä muiden alan yritysten kanssa.

Konsernin liiketoimintayksikön spinoffaus tarkoittaa käytännössä sen yhtiöittämistä. Yhtiöitetty yksikkö pysynee Kawasaki Heavy Indistriesin omistuksessa, mutta saa enemmän itsenäisyyttä ja vastuuta sekä vapautta. Taloudelliset resurssit pysynevät ainakin alkuun samana, mutta joustava organisaatio antaa enemmän mahdollisuuksia, joten Kawasaki-faneilla tuskin on syytä huoleen.

 

Teksti Erkki Mäki, kuvat Kawasaki.