Hän kellottikin kokoajan kärkiaikoja ja ajoi muun muassa neljälle erikoiskokeelle pohja-ajan johtaen ennen kahta viimeistä erikoiskoetta kilpailua yli 32 sekunnin turvin. Mutta tällä kertaa hänen epäonnekseen pyörään iski vielä mysteeriksi jäänyt tekninen vika erikoiskokeella ja jämsäläisellä meni yli 12 minuuttia aikaa ennen kuin sai pyöränsä uudelleen käyntiin. Päivän lopputuloksissa hän oli lopulta viimeinen maaliin tullut sijalla 14.

– Harmittaa kyllä todella paljon. Siitä täytyy olla tyytyväinen, että vauhti oli hyvää koko päivän ajan ja ajo kulki todella hyvin. Mutta sitten tosiaan viimeisellä crossitestillä pyörään tuli joku vika ja se hyytyi. Yritin vaikka mitä tehdä, että saisin sen käyntiin enkä oikeastaan vieläkään tiedä, mikä se vika lopulta oli, pettynyt Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Junior-luokan MM-pisteissä tämän päivän epäonnen jälkeen Kytönen tippui nyt viidenneksi, mutta omaa edelleen hyvät mahdollisuudet MM-pronssiin, kun kauden päätös on edessä ensi viikonloppuna Portugalissa. Junior 1-luokassa Honda-kuljettaja jatkaa edelleen MM-pistejohdossa.

Teksti: Roni Kytösen tiedotus. Kuva: Dario Agrati