Harley-Davidson tiedotti vetäytymisestään Intian markkinoilta jo aiemmin osana laajaa toimintansa jälleenrakennussuunnitelmaa. Lokakuun lopulla se ja Hero ilmoittivat solmineensa yhteistyösopimuksen. Tätä oli uumoiltu jo alkuvuodesta lähtien, kun Harley ilmoitti etsivänsä yhteistyökumppania Intiasta.

Jakelusopimuksen mukaan Hero MotoCorp myy ja huoltaa jatkossa Harley-Davidson moottoripyörät sekä myy osat ja tarvikkeet sekä ajovarusteet ja muut H-D:n logolla varustetut tavarat erikoistuneen Harley- ja olemassaolevan Heron jälleenmyyjäverkoston kautta Intiassa.

Lisensiointisopimuksen mukaan Hero kehittää ja myy valikoimaa moottoripyöriä Harley-Davidsonin nimellä. Nämä toimenpiteet ovat linjassa sen kanssa, mitä Harley tiedotti syyskuussa business-mallinsa muuttamisesta Intiassa sekä Rewire-toiminnan suoraviivaistamissuunnitelman kanssa.

Nyt Harley-Davidsonilla on odotettavissa painetta intialaisilta jälleenmyyjiltä, jotka kertovat olevansa tutkimassa oikeustoimia yritystä vastaan sen poistuessa Intian markkinoilta.

Joukko jälleenmyyjiä on palkannut intialaisen lakiasiaintoimisto AZB & Partners'in selvittämään voiko Harleyn asettaa vastuuseen ja siten kompensoimaan näille aiheutuneet tappiot.

Aiheesta lisää täällä:

Harley-Davidson: Hero hoitaa Harley-valmistuksen ja edustuksen Intiassa

Harley-Davidson etsii vakavissaan kumppania Intiasta